To nejlepší z Czech Press Photo 2013 v nástěnném kalendáři

Datum: 21.11.2013
Praha 21. listopadu (PROTEXT) - Reprezentativní výběr vítězných fotografií letošního ročníku novinářské fotografické soutěže Czech Press Photo vychází jako nástěnný kalendář na rok 2014. Ke koupi bude na výstavě Czech Press Phota v Praze na Staroměstské radnici i na internetu....
Praha 21. listopadu (PROTEXT) - Reprezentativní výběr vítězných fotografií letošního ročníku novinářské fotografické soutěže Czech Press Photo vychází jako nástěnný kalendář na rok 2014. Ke koupi bude na výstavě Czech Press Phota v Praze na Staroměstské radnici i na internetu. Kalendář připravila Česká tisková kancelář ve spolupráci s Czech Press Photo. O vzniku kalendáře bylo rozhodnuto bezprostředně po oznámení výsledků letošního 19. ročníku soutěže. Na přípravu a vytištění tak jeho tvůrci měli pouhých čtrnáct dní. Přesto zariskovali, a díky tomu je kalendář na světě. Motivací bylo i to, že výtěžek z prodeje pomůže neziskové organizaci Zdravotní klaun. S fotografií roku na titulní straně “Na titulní straně kalendáře, který, doufám, zakládá do budoucna tradici, nemůže být nic jiného než vítězná fotografie roku,“ řekl při přípravě skladby kalendáře šéfredaktor Fotobanky ČTK Petr Mlch, který byl iniciátorem a hlavním tahounem realizace. Zřejmě ani netušil, kolik práce připravil grafikům, kteří museli premiérový kalendář dát dohromady doslova přes noc. Náročné bylo zasazení vítězného snímku do kalendáře. Ani ne tak kvůli fotografii samotné, ale především kvůli jejímu výškovému formátu, jedinému v celém výběru. Kdo a kde si může kalendář koupit Pro zájemce z řad široké veřejnosti bude kalendář k dispozici na výstavě v pražské Staroměstské radnici až do jejího závěru 31. ledna 2014 nebo do okamžiku, kdy se prodá poslední z 3000 výtisků. Koupit si ho mohou také firmy a úřady prostřednictvím webových stránek http://www.antipol.cz/index.php/czech-press-photo-2014. Prodejní cena 125 korun platí jak pro návštěvníky výstavy, tak pro firmy a úřady. Pomoc Zdravotnímu klaunovi Hlavním cílem vydání kalendáře je propagace soutěže Czech Press Photo. Kromě toho kalendář pomůže neziskové organizaci Zdravotní klaun. Část příjmu z prodeje kalendáře bude převedena na uvádění zdravotních klauniád pro dětské pacienty onkologických oddělení Fakultní nemocnice v Motole a Fakultní nemocnice Brno. Kolik to bude, záleží na tom, kolik kalendářů se prodá. Pomohli sponzoři Celému projektu, v jehož čele stála Fotobanka ČTK jako garant přípravy a výroby, pomohli sponzoři. V první řadě jde o firmu Helma 365, která nabídla kromě rekordně krátké doby na vytištění i velmi příznivou cenu za výrobu kalendáře. Dále je to společnost Czech Photo o.p.s., která zajišťuje prodej a propagaci kalendáře. Sponzorským počinem, vpravdě symbolickou cenou za kalendářovou a propagační grafiku, přispělo pražské grafické studio Simplesample. Důležitá byla i finanční podpora společností Oehling, BéFOTO a Canon. Všem patří velké poděkování. Kontakt: Petr Mlch Šéfredaktor Fotobanky ČTK e-mail: mlch@ctk.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.