Audiotéka vydává audioknihu Queen – neznámá historie

Datum: 21.08.2019
Praha 21. srpna 2019 (PROTEXT) - Jan Jiráň a Jiří Korn natočili "film pro uši": vychází audiokniha Queen - neznámá historie Audiotéka vydává audioknihu Queen - neznámá historie, dvanáctihodinovou nahrávku načetl Jiří Korn pod vedením rozhlasového režiséra Jana...
Praha 21. srpna 2019 (PROTEXT) - Jan Jiráň a Jiří Korn natočili "film pro uši": vychází audiokniha Queen - neznámá historie Audiotéka vydává audioknihu Queen - neznámá historie, dvanáctihodinovou nahrávku načetl Jiří Korn pod vedením rozhlasového režiséra Jana Jiráně. Autorem textu je Peter Hince, technik a bedňák kapely Queen, který sepsal své vzpomínky a zkušenosti z třináctiletého působení v kapele. Autor přenese posluchače do zákulisí koncertů legendární kapely i díky hudebním a zvukovým podkresům, o které se postaral zvukař Václav Neckář mladší. Autor Peter Hince zpracoval v audioknize své vzpomínky na práci v kapele od samého začátku v roce 1973 až po poslední turné kapely v roce 1986. Pohyboval se během koncertů na pódiu, v backstage, i v nahrávacích studiích. Hinceho vzpomínky, které převyprávěl Jiří Korn, poskytnou posluchačům výjimečný pohled na čtyři zcela odlišné osobnosti, které se staly jednou z největších kapel na planetě. Audiokniha vznikala při čajování Audiokniha se začala natáčet v lednu letošního roku. "Aby měla nová audiokniha o Queenech jejich energii, setkávali jsme se s Jirkou ve studiu 3x týdně na dvě hodiny. Čtyři měsíce jsme pečlivě natáčeli stránku po stránce a v červnu jsme byli s nahrávkou hotovi," vzpomíná na nahrávání s Jiřím Kornem Jan Jiráň, který audioknihu režíroval. "Z knihy jsme se dozvěděli, že členové skupiny pili překvapivě často čaj, a tak abychom se s Jirkou přiblížili queenovské atmosféře, začali jsme při nahrávání také pít čaj. Pravidelně jsme vypili 3 konvičky lahodného japonského čaje. Dalo by se tak říct, že audiokniha vznikla při čajování," prozradil Jiráň průběh spolupráce. Během letních měsíců byla nahrávka sestříhána a doplněna hudebními a zvukovými podkresy. Od 20. srpna audioknihu zakoupíte za 399 Kč na www.audioteka.cz. O Audiotéce: Audiotéka je největší distributor audioknih v České republice a poskytovatel stejnojmenné mobilní aplikace. Svým uživatelům nabízí audioknihy vlastní produkce a dalších 180 vydavatelů. V nabídce má téměř 5 000 titulů nejrůznějších literárních žánrů, audio verze populárních časopisů. Na českém trhu je Audiotéka již osmým rokem. - Audiokniha k dostání na www.audioteka.cz - Kapitola zdarma k poslechu ZDE - Rozhovor s režisérem Janem Jiráněm na kanále YouTube - Kontakt pro fotografie v tiskové kvalitě a doplňující informace: veronika.horska@audioteka.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.