Nejvýznamnější psychologické experimenty 20. století

Datum: 27.05.2019
Praha 27. května 2019 (PROTEXT) - Nejvýznamnější psychologické experimenty 20. století Lauren Slater Pandořina skříňka Překlad Jan Kosek Narušily Deboru Skinnerovou experimenty jejího slavného otce? Jak se dále vedlo účastníkům Milgramových pokusů - těm, kdo...
Praha 27. května 2019 (PROTEXT) - Nejvýznamnější psychologické experimenty 20. století Lauren Slater Pandořina skříňka Překlad Jan Kosek Narušily Deboru Skinnerovou experimenty jejího slavného otce? Jak se dále vedlo účastníkům Milgramových pokusů - těm, kdo by na výzvu experimentátora udělili dokonce smrtící šok, i těm, kteří uposlechnout odmítli? Co se stane, když si autorka podobně jako účastníci Rosenhamova výzkumu vymyslí psychiatrický symptom a navštíví s ním psychiatrickou pohotovost? Americká psycholožka Lauren Slater nás ve své knize na pomezí odborného a beletristického textu seznamuje se zásadními psychologickými experimenty 20. století. Snaží se vystihnout osobnost jednotlivých badatelů, hledá účastníky studií, kontaktuje příbuzné a přátele slavných vědců. Také se některé pokusy snaží zopakovat nebo alespoň podrobně pochopit jejich průběh a okolnosti. Uvažuje o etice výzkumů a o jejich důsledcích pro vědu, praxi i chápání lidské mysli. Její reportážní styl pojímá dějiny psychologie jako soubor napínavých příběhů, které popisují, čeho všeho je člověk - badatel i testovaný jedinec - schopen. Lauren Slater vystudovala literaturu a psychologii. Je autorkou sedmi knih, v nichž popularizuje psychologická témata, a nositelkou několika literárních cen. ISBN: 978-80-262-1468-7 Nakladatelství: Portál, s.r.o. https://nakladatelstvi.portal.cz/nakladatelstvi/aktuality/98918/pandorina-skrinka-psychologickych-experimentu obchod.portal.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz. PROTEXT
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.