Vybavení hudebních klubů a diskoték

Datum: 22.01.2009

Ozvučení klubu má svá specifika. Především ozvučovací systém musí být univerzální…

Ozvučení klubu má svá specifika. Především ozvučovací systém musí být univerzální a musí být připraven jak na reprodukovanou hudbu, tak i na živá vystoupení.

Předpokládáme, že 4 pasivní satelitní boxy BC 1200 jsou umístěny na rampách a 2 již aktivní subwoofery BCW 1500A jsou umístěny klasicky na zemi. Takto vznikající ozvučení vyniká vysokou hladinou hlasitosti, ale zároveň srozumitelností a nízkým zkreslením. Tím, že satelitní boxy správného počtu jsou patřičně upevněny na držácích a nasměrovány, dosáhnete toho, že mimo parket je relativně nízká hladina hlasitosti – to je velmi žádoucí.

Je-li hudební klub či doskotéka skutečně „velká“ a vyžaduje ozvučení větších prostor s větším akustickým tlakem, doporučujeme místo BC a BCW reprosoustav použít robustnější a výkonnější satelitní reprosoustavy BA 1000, nebo větší BA 1200, doplněnými o subwoofery BAW 1800. Satelitní reprosoustavy je možno zavěšovat, a to i v systému line-array.

Satelitní boxy jsou buzeny z nejsilnějšího zesilovače DAC xxx, a subwoofer je napojen přímo na DJ mixážní pult, obvykle na sběrnici room, alt nebo sub. Tento výstup nemusí být frekvenčně omezován, neboť subwoofer má výhybku pro sebe již zabudovanou.

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. na jejich stránkách www.dexon.cz nebo na tel. 596 321 160. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.