Ozvučení dechovky

Datum: 22.01.2009

I běžná dechovka vyžaduje ozvučení a to obvykle ozvučení zpěváků a některých dechových nástrojů…

I běžná dechovka vyžaduje ozvučení a to obvykle ozvučení zpěváků a některých dechových nástrojů, zejména pak klarinetů a tuby, popř. basové kytary. Pokud dechovka vystupuje na větších prostranstvích pro více lidí, nazvučují se také tenory. Křídlovky a trumpety se ozvučují minimálně, protože patří v dechovce k těm nejrazantnějším.

Celé ozvučení je postaveno především na dostatečném množství mikrofonů. Zatímco zpěváci si vystačí s drátovými typy, kde doporučujeme model MD 500 instalovaný na řečnickém stojanu, nebo bezdrátovém ručním typu MBD 830, popř. MBC 830 tak u klarinetů doporučujeme sejmutí zvuku pomocí kondenzátorového MC 100 za celou sekci. Pro tubu a tenory doporučujeme mikrofon s klipsnou na husím krku HM 10, který je speciálně určen pro dechové nástroje (trubka, saxofon, horny, atd.). Tyto mikrofony můžeme propojit s bezdrátovými vysílači systému MBD 930 nebo pomocí fantomového zdroje propojit do mixážního pultu (za cenu delšího tenkého káblíku k nástrojům).

Dechové hudby obvykle nemívají vlastního sólo zvukaře a tak i ozvučovací aparatura musí být kabelově a propojením nenáročná. Místo klasické sestavy mixážní pult – výkonový zesilovač (zde bysme doporučili DMC 2440 a DAC xxx) použijeme vše v jednom, tedy výkonový mixážní pult PMS 410. Z tohoto výk. mixážního pultu, slangově řečeno powermixu, budíme přímo pasivní reprosoustavy BC 1000 nebo lépe BC 1200, které jsme instalovali na stojany (trojnožky).

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. na jejich stránkách www.dexon.cz nebo na tel. 596 321 160. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.