Ozvučení menšího sportovního areálu

Datum: 23.01.2009

Menším sportovním areálem zde rozumíme menší hřiště u školy, na vesnici …

Menším sportovním areálem zde rozumíme menší hřiště u školy, na vesnici …Cílem je základní ozvučení pro přenos hlasu s důrazem na cenu ozvučení. Ozvučujeme jak hrací plochu, tak i příp. tribunu.

Jako zdroj signálu vystačí mimo podkresové hudby klasický mikrofon MD 505 nebo přepážkový typ Dexon PA 570. Tyto mikrofony jsou instalovány ve „zvukové kabině“ anebo jednoduše tam, kde je technické zázemí hřiště. Pokud se potřebujeme s mikrofonem pohybovat po hrací ploše nebo na tribuně, sáhneme po ručním bezdrátovém typu Dexon MBD 8×0.

Za centrálu ozvučení volíme 100 V rozhlasovou ústřednu JPA 1182 popř. JPA 1302. Volba typu rozhlasové ústředny závisí na vyžadovaném komfortu a výkonu. Ty lacinější mívají základní přehrávač Mp3. Naopak ty robustnější, výkonnější a dražší, jsou už vybaveny DVD mechanikou, tunerem, plánovačem a dalšími praktickými funkcemi. Proto doporučujeme komfort zvolit tak, abyste nemuseli již na hřiště nic donášet a měli tak vše potřebné součástí stabilního „hřištního“ ozvučení.

Dále si dovolíme poznámku ohledně CD. Poslední rok zaznamenala multimedia obří nástup a tak i v rozhlasových ústřednách již nalezneme sloty pro SD kartu nebo USB. Z toho plyne, že i vám doporučujeme podkresovou hudbu mít výhradně digitálně a tedy ji „nosit“ na SD kartě nebo flash paměti, než na CD disku, který se dříve nebo později poškrábe a stane se tak nečitelným.

Samotný systém ozvučení, vzhledem ke své rozlehlosti, musí být proveden ve 100 V režimu. Zaměříme-li se na ozvučovanou hrací plochu, musíme zvolit směrové ozvučení do dálky. I zde reproduktorová technika pokročila. Typ Dexon SH 60AH se ukazuje dlouhodobými zkušenostmi jako výherce na celé čáře. Nejenom že je citlivý, extrémně klimaticky odolný, ale jeho zvuk už dávno není „tlampačový“, naopak je daleko příjemnější i při vysoké hlasitosti. Jsou případy, kdy na menší hřiště jsou použity pouze 2 ks, ale to je nutno chápat za naprosté minimum. Obvykle se hrací plocha nakonec ozvučuje 4 kusy.

Tribuna je přesně opačný případ hrací plochy. Zde ozvučujeme do šířky a máme k dispozici sloupy konstrukce tribuny. Za tímto účelem volíme sloupové reprosoustavy Dexon DPT 6×x. Ty jsou, stejně jako předchozí SC 60AH, samozřejmě dostatečně klimaticky odolné. Jako naprosté minimum je nutné použít 2 ks.

Jak to zapojit? Tím že používáme 100V systém, reproduktory napojujeme paralelně. Hustota rozmístění reproduktorů je co 10 až 15m, což považujeme za cenové a kvalitní optimum. Nezapomínejte, že kvalita a čistota zvukového přenosu je úměrná hustotě sítě a vlastnímu natočení reprosoustav.

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.


.<>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.