Ozvučení pro soudní síně

Datum: 22.01.2009

Ozvučení soudní síně má svá specifika. Jedná se především o požadavek na nahrávání a na velký počet mikrofonů.

Ozvučení soudní síně má svá specifika. Jedná se především o požadavek na nahrávání a na velký počet mikrofonů. Proto naše doporučení obsahuje jak klasický mikrofon na stojanu, tak mikrofony pultíkové nebo např. pevně zabudované. Nejčastějším a nejdoporučovanějším případem je pevné zabudování mikrofonů, které se nedají vypínat a vlastně se obsluhují pouze z jednoho místa. Naproti pultíkovým je tak jejich lokální obsluha omezena. Všechny tyto „nestojanové“ typy používají elektretovou vložku, což znamená, že snímají zvuk i z větší dálky, takže hovořící se nemusí tolik na mikrofon soustředit. Samozřejmě, že všechny mikrofony vedeme nakonec do mixážního pultu, který signály smíchá. U určitých instalací jde dokonce docílit toho, že pokud používáme pevně zabudované typy PA 200, můžeme tyto přímo smíchávat na kabeláži a tak nakonec mixážní pult nepotřebujeme. Nevýhodou ovšem je, že všechny mikrofony snímají všechno…

Jiným typem mikrofonní techniky je diskuzní systém WA 550RC. Tento diskusní systém se skládá z konferenčních pultíků, ty existují ve variantě pro běžného člena (WA 500C) nebo ve variantě pro předsedu diskuse (WA 500P). Oba druhy pultíků mají zabudovanou funkci automatického umlčování. Pultíky nejsou jenom mikrofony, ale jsou i vybaveny malým reproduktorem pro lepší poslech diskutujících. Propojení pultíků se provádí do tandemu pomocí kabelů s konektory DIN 8pinů. Centrálou diskusního systému je budící integrovaný zesilovač WA 500Z s možností výstupů na sluchátka, směšování dalších zdrojů signálu a citlivou regulací hlasitosti. Zesilovač je schopen budit max. 100 pultíků, pak se již musí zapojit opět další zesilovač a pokračovat v zapojení dalších 100 pultíků. Instalace takového systému je velmi snadná. V této chvíli nesmíme zapomenout na důležitou součást soudního ozvučení, a sice, že signál musíme někde nahrávat. Z tohoto důvodu, ať už je použit mixážní pult, centrální zesilovač systému WA 500RC, nebo klasický zesilovač, musí tento obsahovat výstup na nahrávání, ten pak vedeme nejčastěji do počítače, který výpovědi nahrává.

Pokud máme vyřešené mikrofony a samotné nahrávání, bývá obvyklé systém doplnit i samotným ozvučením soudní místnosti. Za tímto účelem potřebujeme buzení, např. zesilovačem z řady DAP nebo jednoduché rozhlasové ústředny z řady JPA. Odsud pak již jdeme monofonně nebo stereofonně na samotné reprosoustavy. Tady doporučujeme SP 502 nebo lépe řadu DPT např. DPT 208, které se vyznačují širokou směrovou charakteristikou a tak soudní síň ozvučíme kvalitně a rovnoměrně z malého počtu míst. Kabeláž je provedena min. průřezem 1,5 mm2.

Dále musíme připomenout, že velké soudní budovy také většinou vyžadují tzv. evakuační rozhlas, který řeší nejenom komfort obsluhy, ale také i napojení na požární systém EPS, zálohu zesilovačů, napájení, dohled, měření atd. Celý systém řešíme tak pomocí Velkého ozvučovacího systému Jedia / Dexon, jehož popis naleznete na našich stránkách v kategorii plošného ozvučení.

Rádi zpracujeme kompletní návrh takového ozvučení se speciální zvýhodněnou cenou.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.