Ozvučení supermarketu a výrobního podniku I

Datum: 23.01.2009

Ozvučení supermarketu nebo výrobního podniku znamená jednak několik zón, jednak velký výkon jednotlivých zón.

Ozvučení supermarketu nebo výrobního podniku znamená jednak několik zón, jednak velký výkon jednotlivých zón. Proto je vhodné ozvučení provádět výlučně ve 100 V režimu. Základním rozhodnutím, které je třeba také učinit na základě technické zprávy projektu (je třeba použit evakuační rozhlas?) je volba centrály. V jednodušších případech, kde nepotřebujeme zálohování a vysoký komfort a také vystačíme s 5 zónami, můžeme použít klasické rozhlasové ústředny JPA 1240, JPA 1240A, Mobile60, nebo JPA 1100 s posílením výkonové části pomocí výkonových zesilovačů řady JPA xxxxCP nebo DP. Na ústředny je zapojeno několik přepážkových mikrofonů.

Velké budovy a reály většinou vyžadují tzv. evakuační rozhlas, který řeší nejenom komfort obsluhy, ale také i napojení na požární systém EPS, zálohu zesilovačů, napájení, dohled, měření atd. Celý systém řešíme tak pomocí Velkého ozvučovacího systému Jedia / Dexon, jehož popis naleznete na našich stránkách, opět v kategorii plošného ozvučení.

Použití reprosoustav je dáno především interiérem, volíme např. reproduktorové skříňky řady ARS, nebo dřevěné SPT, plastové SP 302, 502 a nejčastěji, do podhledů instalované, RPT 102 (v případě evakuačního rozhlasu RPT xx3), RPT 82, 92 nebo 112. Ozvučovaný areál obvykle zahrnuje i venkovní prostory, které se nazvučují pomocí DPT 6×x, což jsou vlhkuodolné reprosoustavy nebo pomocí reentrantních reproduktorů SC xxAH (tlampačů).

Hustota instalační sítě se pohybuje v interiéru okolo 4–8 m dle velikosti plochy (haly) a v exteriéru cca 10m. Celý systém je obvykle nutné po obhlídce konkrétních prostor konzultovat s odborníkem, neboť je příliš rozsáhlý. Kromě klasického systému – ústředna – zesilovače – reproduktory je totiž nutné instalovat do takto rozlehlých systému i zabezpečovací techniku, zálohování, kontrolu zesilovačů a okruhů atd.

Všechny tyto přístroje poskytujeme a konkrétně Vám doporučíme co a jak zapojit.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.