Ozvučení škol plošné i lokální

Datum: 23.01.2009

Ozvučení škol lze rozdělit na plošné (učebny, chodby, kanceláře atd) a lokální (obvykle ozvučení tělocvičny nebo hřiště).

Ozvučení škol lze rozdělit na plošné (učebny, chodby, kanceláře atd) a lokální (obvykle ozvučení tělocvičny nebo hřiště).

Co se týče plošného ozvučení, tak to se řeší výlučně ve 100 V režimu s několika zónami. Výhodou pak je možnost spínání a regulování hlasitosti na zónách zvlášť, vyhlašování oznámení do jednotlivých zón a další komfort, který přináší použití rozhlasové ústředny JPA 1240, (vysoce komfortní JPA 1240A), nebo jednozónová JPA 1180 a Mobile 60. Hlavní ústředna je vzhledem k rozsáhlostí zón obvykle na výstupu doplněna několika koncovými, posilujícími, zesilovači.

Použití reprosoustav je dáno především interiérem, volíme např. sloupové DPT pro ozvučení učeben, sálů a aul do větší šířky, ARS řadu (reprosoustavy s ohledem na cenu, plastové skříňky na zavěšení), či SPT (dřevěné nebo plastové s konzolou), popřípadě model SP 502 s vestavěným transformátorem PT 100. Ozvučení hřiště může být součástí plošného systému a je provedeno reentrantními reproduktory řady SC (tlampači).

Lokální ozvučení má splnit účel mobilního ozvučení, např. aerobiku, nebo účel nazvučení hřiště. jedná se v podstatě o sestavu zdroj signálu – mixážní pult + zesilovač, nebo výkonový mixážní pult a reprosoustavy. Jako zdroj signálu používáme nejčastěji hifi věž, či CD přehrávač, popř. cvičitelka aerobiku si nosí svůj vlastní přehrávač MP3. Ten je napojen buď na mixážní pult XENYX 802 a ten na zesilovač DAP 500, nebo rovnou na výkonový mixážní pult PMS xxx. Jako reprosoustavy jsou zvoleny poloprofesionální, cenově přijatelné, BH 2120. Tuto sestavu nabízíme také v cenově zvýhodněném setu.

Rádi Vám zpracujeme kompletní návrh takového ozvučení. Kontaktujte nás!

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.