Ozvučení zahrádek restaurací, altánků nebo terasy

Datum: 24.01.2009

Hudební kulisa je pro posezení v restauraci téměř nepostradatelná. Možné problémy při ozvučení…

Hudební kulisa je pro posezení v restauraci téměř nepostradatelná. Možné problémy při ozvučení restauračních zahrádek vyplývají ze čtyř hlavních aspektů ozvučení: velikosti okolního hluku, síly samotného zvuku, kvality zvuku a klimatické odolnosti. „Proto při ozvučení venkovního prostru restaurace musíme dopředu vědět, kolik návštěvníků zahrádku obvykle obsadí a zda se budou bavit hlasitě nebo „decentně“ – to je vlastně dáno samotnou povahou restauračního zařízení. I samotná kvalita zvuku je obvykle dána „kvalitou“ restaurace. Jsou časté případy, kdy se neprofesionální provozovatel rozhodne pro jednu reprosoustavu, která ale nezní kvalitně a to na hosta působí špatným dojmem. S kvalitou a sílou zvuku souvisí i regulace hlasitosti, jež by měla být skrytá a měla by dovolit celkové vypnutí ozvučení zahrádky. Posledním jmenovaným problémem je klimatická odolnost. Proto se na ozvučení zahrádek volí vlhkuodolné reprosoustavy, jež jsou nainstalovány celoročně.

Uvedené záležitosti řešíme pečlivým výběrem kvalitních, klimaticky odolných reprosoustav, poctivě provedenou kabeláží a vhodným nastavením zvuku. O vše by se měl postarat dodavatel. Ten nejenom systém dodá, ale i posoudí a nastaví. Obvyklým praktickým řešením jsou plastové reprosoustavy nainstalované na kloubových konzolkách řady DEXON SPxxx, které by měly být u kvalitních reprosoustav součástí,“ radí. A ještě jeden problém je při ozvučení potřeba vyřešit: záleží totiž na tom, kde je zahrádka umístěna. „Vezmeme-li v potaz nejhorší případ, a to zástavbu s bydlením, musí být ve večerních a nočních hodinách hladina akustického tlaku menší jak 65 dB. Tímto termínem a hodnotou se „ohání“ pracovníci hygieny, kteří si přijedou, obvykle po stížnosti některého ze sousedů, „nehlučnost“ zahrádky zkontrolovat. Při návrhu ozvučení musíme na tento aspekt myslet a samotné ozvučující reprosoustavy nasměrovat tak, aby okolní sousedé nebyli rušeni.

Pokud se provozvatel rozhodne ozvučit zahrádku později než interiér, řešení existuje. Odborníci systém posoudí, zjistí, jak jsou napojeny stávající reprosoustavy a navrhnou „dopojení“ zahrádky. „Někdy je to věc jednoduchá, někdy se musí upravit i stávající systém, tak aby vše dobře spolupracovalo. V potaz také musíme vzít to, že zahrádka může fungovat i jako samostatná zóna s jinou hlasitosti a parametry.

I tyto systémy, český výrobce DEXON, navrhuje a nabízí. Pro zpracování návrhu ozvučení doporučujeme kontaktovat Dexon Czech s.r.o. na jejich stránkách www.dexon.cz nebo na tel. 596 321 160. Tento český výrobce posoudí ozvučovaný prostor a kompletně navrhne dané ozvučení zcela zdarma.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.