PORR S NOVÝM REKORDNÍM OBJEMEM AKTUÁLNÍCH ZAKÁZEK

Datum: 31.05.2016

- Nárůst objemu výroby o 9,6 % na 648 mil. EUR

- Zvýšení EBT o zhruba 17 %

- Objem aktuálních zakázek částkou 5.149 mil. EUR poprvé překročil hranici pěti miliard

- Objem nových zakázek ve výši 1.218 mil. EUR je o 31,7 % vyšší než loni

Vídeň, 31. května 2016 – Společnosti PORR se podařilo i v prvním čtvrtletí 2016 překonat vysokou úroveň výkonů předchozího roku – a to i přes stále trvající nepříznivé podmínky okolního prostředí. Objem výroby ve výši 648 mil EUR je o 9,6 % vyšší než v předchozím roce. Silný nárůst výkonů a zvýšení efektivity se odrážejí také v hospodářském výsledku. Částkou 10,0 mil. EUR zlepšila PORR zisk před zdaněním (EBT) ve srovnání s předchozím rokem o přibližně 17 %. Výsledek v prvním čtvrtletí 2016 dosáhl hodnoty 8,2 mil. EUR, což odpovídá navýšení dokonce o 29,3 % se srovnatelným obdobím předchozího roku.

„Příznivý vývoj výkonů v prvním čtvrtletí znovu potvrzuje naši vynikající pozici na domovských trzích i naši silnou akvizici na mezinárodních trzích. Objem našich aktuálních zakázek zdolal poprvé hranici pěti miliard eur, což nám dovoluje optimistický výhled na celkový rok 2016. Naše orientace zůstává neměnná. Budeme se nadále soustřeďovat na svých pět domovských trhů a na naši strategii rozumného růstu,“ vysvětluje CEO PORR Karl-Heinz Strauss.

Nadále pozitivní situace v zakázkách

Ke konci března 2016 byl objem aktuálních zakázek 5.149 mil. EUR, což je oproti hodnotě minulého roku navýšení o 17,2 %. Objem nových zakázek se zvýšil o 31,7 % na částku 1.218 mil. EUR.

Zdaleka nejvýznamnější novou zakázku získala PORR v prvním čtvrtletí 2016 v Kataru: stadion Al Wakrah ve městě Dauhá. K dalším velkým zakázkám patří mimo jiné administrativní budova Europaallee (stavební úsek F) v Curychu pro Švýcarské spolkové dráhy, silnice S6 Koszalin – Sianów a rozšíření S8 Poręba – Ostrow v Polsku, německé projekty pozemního stavitelství, např. hotel Mucon v Mnichově, administrativní projekt La Tête v Düsseldorfu a Schlossquartier v Kielu. Další úspěšnou kapitolu při provádění projektu EURO PLAZA v důležitém vídeňském regionu píše PORR realizací stavební fáze 6.

Zprávu za 1. čtvrtletí 2016 si můžete stáhnout zde: www.porr-group.com.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.