Východoevropské ekonomiky zlepšují konkurenceschopnost

Datum: 30.05.2016
Lausanne (Švýcarsko) 30. května (PROTEXT/PRNewswire) - Nový ekonomický žebříček ukazuje, že východoevropské státy vyplňují mezery v konkurenceschopnosti Nová rozsáhlá studie Centra pro globální konkurenceschopnost společnosti IMD ukázala, že východoevropské národy stále...
Lausanne (Švýcarsko) 30. května (PROTEXT/PRNewswire) - Nový ekonomický žebříček ukazuje, že východoevropské státy vyplňují mezery v konkurenceschopnosti Nová rozsáhlá studie Centra pro globální konkurenceschopnost společnosti IMD ukázala, že východoevropské národy stále soupeří se svými lépe zavedenými západními protějšky v oblasti hospodářské konkurenceschopnosti. (Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160527/372946-INFO ) Podle nejnovějšího vydání prestižního světového žebříčku konkurenceschopnosti patří Lotyšsko, Slovenská republika a Slovinsko mezi nejrychleji se zlepšující ekonomiky ve světě. Každý z těchto států si zlepšil v roce 2015 svou pozici o šest míst. Tento nárůst překonaly pouze dva státy: Irsko a Nizozemsko. Lotyšsko se přesouvá na 37. místo, Slovenská republika na 40. a Slovinsko na 43. místo. Obchodní škola IMD publikuje tento žebříček každý rok již od roku 1989. Výsledky jsou všeobecně považovány za nejprestižnější každoroční hodnocení konkurenceschopnosti jednotlivých zemí. V žebříčku pro rok 2016 se jako první umístila Čína - Hong Kong, na druhém místě Švýcarsko, a na třetí pozici USA. Další místa z prvních deseti obsadily Singapur, Švédsko, Dánsko, Irsko, Nizozemsko, Norsko a Kanada. Profesor Arturo Bris, ředitel Centra pro globální konkurenceschopnost, řekl: "Obdivuhodný výkon východoevropských ekonomik jako celku je třeba přivítat. Společným vzorcem všech zemí v první dvacítce je jejich zaměření na ohleduplnost regulace vůči podnikání, hmotnou i nehmotnou infrastrukturu a začlenění institucí. To jsou kvality, které si mnohé východoevropské ekonomiky uvědomují a stále více rozvíjejí. Průlom některé z nich do první dvacítky možná není příliš daleko." Česká republika, která se umístila na 27. místě, se v současné době řadí mezi nejvíce konkurenceschopné ekonomiky ve východní Evropě. Následuje Litva (30. místo), Estonsko (31. místo) a Polsko (33. místo). V celkovém pořadí zaujímá Francie 32. místo, Španělsko 34. Itálie 35. Své postavení v roce 2015 zlepšilo také Maďarsko (46. místo) a Bulharsko (50. místo). Profesor Bris řekl: "Hlavním přispívajícím faktorem všeobecného zlepšení v Evropě je efektivita veřejného sektoru, která se nyní obnovuje po předešlé finanční krizi. Irsko a Nizozemsko zaznamenaly ze všech ekonomik největší skoky, zatímco Švédsko, Belgie, Španělsko a Itálie patří k těm, které pokračují ve zlepšování." Úplný rozpis žebříčku Centra pro globální konkurenceschopnost společnosti IMD je k dispozici na adrese https://worldcompetitiveness.imd.org/Press/ - Přihlašovací údaje vám poskytne oddělení vztahů s médii IMD. O společnosti IMD IMD je přední uznávaná obchodní škola, která se zaměřuje na rozvoj globálního prvenství prostřednictvím vysoce účinného vzdělávání vedoucích pracovníků. KONTAKT PRO MÉDIA: Aicha Besser, +41-21-618-0507 aicha.besser@imd.org Zdroj: IMD International
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.