Popularizace problémů fiskální politiky má zelenou

Datum: 29.09.2015
Praha 29. září (PROTEXT) - Popularizace problémů fiskální politiky má zelenou. Potvrdila to konference s názvem Aktuální problémy fiskální politiky. Konferenci organizačně zajistily Newton College a Evropské hnutí v České republice. Rozdělení příjmů, efektivita výběru...
Praha 29. září (PROTEXT) - Popularizace problémů fiskální politiky má zelenou. Potvrdila to konference s názvem Aktuální problémy fiskální politiky. Konferenci organizačně zajistily Newton College a Evropské hnutí v České republice. Rozdělení příjmů, efektivita výběru daní, agregátní poptávka - to vše a mnohem více zaznělo na mezinárodní úrovni v rámci Evropského fiskálního dialogu. "Newton College pořádá podobnou konferenci Evropské fórum podnikání už devátým rokem. Letos poprvé se zabýváme konferencí na téma fiskální politika," řekl Jan Mojžíš, rektor Newton College. První ročník Evropského fiskálního dialogu má za cíl popularizovat názory na rozpočtovou politiku. Téma fiskálního dialogu zahájil místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš, který hovořil mimo jiné o efektivitě výběru daní, dalšího směřování státního rozpočtu či snižování státního dluhu. Samotného ministra financí zaujala na konferenci přednáška profesora Johna Hudsona z Velké Británie. "Zajímala mě velmi přednáška pana Hudsona. Já se také snažím přemýšlet o různých makro-teoriích, jak fungují v praxi. A určitě se mi líbilo, že pan Hudson říkal, že je to občanský postoj," sdělil Andrej Babiš. Za českou politickou a finanční sféru vystoupil i předseda Evropského hnutí v České republice Vladimír Špidla. "Myšlenka, kterou jsem přednášel byla o tom, že má-li Evropa zvládnout svou budoucnost, musí se více integrovat. Především se musí integrovat v ekonomické oblasti, protože euro není nad optimální měnovou zónou, jako konec konců žádná měna," popsal svoji přednášku Vladimír Špidla. Vzhledem k velikému zájmu o první ročník Evropského fiskálního dialogu, plánují organizátoři uspořádat podobnou konferenci i v příštím roce. Kontakt: Kamila Novotná camila.novotna@seznam.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.