Velký úspěch PORR – navýšení kapitálu

Datum: 29.04.2014
Vídeň 29. dubna (PROTEXT) - Úplné umístění nabídky 2,645.000 nových akcií - Tranše 1: čtyřnásobné upsání, tranše 2: 22násobné upsání - Hrubý emisní výnos celkem přibližně 119 mil. EUR posiluje vlastní kapitál V rámci právě dokončeného navýšení kapitálu...
Vídeň 29. dubna (PROTEXT) - Úplné umístění nabídky 2,645.000 nových akcií - Tranše 1: čtyřnásobné upsání, tranše 2: 22násobné upsání - Hrubý emisní výnos celkem přibližně 119 mil. EUR posiluje vlastní kapitál V rámci právě dokončeného navýšení kapitálu se společnosti PORR AG podařilo umístit nové akcie v plné výši. Až do konce nabídkové lhůty a lhůty k uplatnění odebíracího práva 28. dubna 2014 bylo upsáno celkem 2,645.000 nových akcií ve dvou tranších: Předběžné umístění 2,164.138 akcií ve dnech 9. a 10. dubna 2014 bylo čtyřnásobně upsáno, přičemž byla stanovena nabídková a nákupní cena ve výši 45,00 EUR za akcii. Druhá tranše 480.862 nových akcií byla, po uplatnění odebíracích práv, upisována 22násobně. Celkový hrubý emisní výnos k navýšení kapitálu činil cca 119 mil. EUR. Management společnosti PORR měl při této transakci podporu joint bookrunnerů a joint lead managerů Berenberg, Erste Bank, RCB a co-lead managera Baader Bank. Zejména předběžné umístění, které bylo ukončeno během několika málo hodin, vzbudilo ohromný zájem investorů a rozruch na domácích a mezinárodních kapitálových trzích. Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR, uvedl k úspěšnému ukončení transakce: "S výsledkem navýšení kapitálu jsme velice spokojeni. Velký zájem ze strany domácích a především zahraničních investorů a také ze strany financial community nám potvrzuje, že jsme se svou strategií rozumného růstu a koncentrace na naše domácí trhy na správné cestě. Vytyčili jsme si za cíl dosáhnout výrazného navýšení free float - a v rámci navýšení kapitálu se nám i toto podařilo. Výnosy z transakce posilují finanční základnu koncernu, a tím přispívají k vylepšení naší bonity." PORR použije emisní výnos především k posílení svého vlastního kapitálu a k částečnému nebo úplnému zpětnému odkupu akcií ABAP (dceřiné společnosti firmy PORR). Kromě toho by se tyto prostředky mohly použít na rozšíření podnikatelských aktivit a také na případné akvizice společnosti PORR na jejích domácích trzích. Na fotografii Karl-Heinz Strauss, generální ředitel stavební společnosti PORR AG Kontakt: Mgr. Jiří Římánek Tel.: +420 777 124 879 ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.