Stále více domácností využívá asistenční služby

Datum: 24.02.2014
Praha 24. února (PROTEXT) - Počet asistenčních zásahů v domácnostech roste, oproti roku 2010 zaznamenala Europ Assistance pětinásobný nárůst. Stále je ale mnoho majitelů pojištění, kteří netuší, že součástí mnoha pojistek jsou i bezplatné asistenční služby. Na popularitě...
Praha 24. února (PROTEXT) - Počet asistenčních zásahů v domácnostech roste, oproti roku 2010 zaznamenala Europ Assistance pětinásobný nárůst. Stále je ale mnoho majitelů pojištění, kteří netuší, že součástí mnoha pojistek jsou i bezplatné asistenční služby. Na popularitě nabývají prodloužené záruky pro domácí spotřebiče, největší počet zásahů tvoří opravy praček, myček či chladniček. Ať již se jedná o zablokované dveře nebo o rozbitý spotřebič, často máte nárok na bezplatný zásah odborníka. Informovanost domácností je každým rokem větší, je ale stále mnoho případů, kdy si zavolají klienti například zámečníka sami a nevyužijí tak služeb, na které mají v rámci svého pojištění nárok. "Doporučujeme proto dobře si prostudovat podmínky pojištění, kde je explicitně vyjmenováno, jaké incidenty jsou kryté a jaké nikoliv,“ říká Jakub Hoďánek, obchodní ředitel Europ Assistance. Důvodem růstu počtu asistencí v domácnostech je také rostoucí obliba prodloužených záruk pro spotřebiče. Dříve znamenala domácí asistence pouze příjezd zámečníka nebo instalatéra k nenadálé situaci v domácnosti, dnes je situace odlišná. Domácí asistence zahrnuje také opravu domácích spotřebičů, čímž se popularita tohoto připojištění velmi zvýšila. Například prodejci elektřiny dnes nabízejí asistenční služby zahrnující opravu spotřebičů jako součást svých produktů. Klienti nejčastěji kontaktují asistenční centrálu v případě poruchy domácího spotřebiče. Tato služba nabývá v poslední době na popularitě. "Nejvíce se na nás klienti obrací s žádostí o opravu pračky či myčky," říká Jakub Hoďánek, obchodní ředitel společnosti Europ Assistance. Dále zákazníci často volají s žádostí o pomoc při zablokovaných dveřích. Ať již se jedná o zabouchnutý, zlomený či ztracený klíč, zámečník opravu zvládne cca do 45 minut. Klienti také často využívají asistenční služby v případě prasklého potrubí, poruchy na elektrorozvodech, nebo poruchy plynového kotle. Incidenty, při kterých zajišťuje pomoc naše asistenční centrála, jsou ve většině případů vyřešeny na počkání při první návštěvě řemeslníka či specialisty. Hlavním benefitem asistenčních programů z oblasti domácnosti ovšem není jenom rychlá a kompetentní pomoc šitá na míru dané události, ale především je to i pojištění nákladů na tyto intervence, které téměř vždy dosahují několika tisíc korun. Europ Assistance v současné době poskytuje asistenci pro více než milion pojistek v oblasti domácnosti. "V roce 2013 jsme v porovnání s rokem 2010 zaznamenali pětinásobný počet požadavků na domácí asistenci," říká Jakub Hoďánek. Nárůst byl způsoben zvětšením pojistného kmene, větší informovanosti klientů o možnosti využívat asistenční služby a především dlouhodobým trendem ve společnosti, kdy stále více zákazníků provádí opravy v domácnostech s pomocí specialistů spíše než svépomocí jako v minulosti. Kontakt: Michal Egert, Marketing Coordinator Mobil: 734 576 275 e-mail: egert@europ-assistance.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.