Budeme muset máknout dalších 71 let

Datum: 10.09.2020
Praha 10. září 2020 (PROTEXT) - Budeme muset máknout dalších 71 let, abychom těch 500 miliard vydělali Krizová opatření vlády mají představovat v součtu 500 miliard korun. To je i velikost dluhu, který jsme pro svoje děti a vnoučata vytvořili. Dluhy se splácí ze zisku, to...
Praha 10. září 2020 (PROTEXT) - Budeme muset máknout dalších 71 let, abychom těch 500 miliard vydělali Krizová opatření vlády mají představovat v součtu 500 miliard korun. To je i velikost dluhu, který jsme pro svoje děti a vnoučata vytvořili. Dluhy se splácí ze zisku, to ví každý středoškolský ekonom. Uvažujme, že průmysl pracuje s maržemi kolem 5 %, to tvoří zisk před zdaněním. Daně do výpočtu zapojovat nebudu, protože z roku 2020 si výrobní firmy odnesou ztráty, které budou v následujících letech uplatňovat. Abychom tedy vytvořili těch 500 miliard zisku budeme muset vyrobit a prodat zboží za 10.000 miliard korun. No to je jednička a za ní 13 nul. No jen pro srovnání HDP za rok 2019 byt 5.600 miliard korun. Potřebovali bychom tedy zvýšit HDP o obrovských 178 %. Budeme-li uvažovat s průměrným růstem HDP o 2,5 %, tak na ta krizová opatření vlády budeme vydělávat následujících 71 let. Poslední kačku z dluhu tedy budou splácet ty děti, kterým je teď dva roky, no a v 73 letech budou mít splaceno. Pavel Sehnal Předseda ODA Kontakt: Mgr. Jiří Bílek Ředitel hlavní kanceláře ODA bilek@oda.cz, www.oda.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.