Konsorcium PORR získalo největší zakázku na výstavbu tunelů v dějinách Rakouska

Datum: 12.04.2018
Vídeň 12. dubna 2018 (PROTEXT) - Finanční objem zakázky: přibližně 1 mld. EUR. Princip nejlepšího uchazeče o nabídku na realizaci úpatního Brennerského tunelu se společnosti PORR osvědčil: Společně se svojí dceřinou společností Hinteregger, kterou získal v loňském...
Vídeň 12. dubna 2018 (PROTEXT) - Finanční objem zakázky: přibližně 1 mld. EUR. Princip nejlepšího uchazeče o nabídku na realizaci úpatního Brennerského tunelu se společnosti PORR osvědčil: Společně se svojí dceřinou společností Hinteregger, kterou získal v loňském roce a italskými joint venture partnery, získali zakázku na nejrozsáhlejší projekt výstavby tunelu v celé historii Rakouska: úsek stavby H51 mezi obcemi Pfons a Brenner dosahuje délky přibližně 18 km. Pod vedením společností PORR/Hinteregger budou práce zahájeny počátkem léta 2018. Dokončení stavby je plánováno na rok 2024. Finanční objem této zakázky se pohybuje kolem 1 mld. EUR. "Pověření realizací největšího projektu na výstavbu tunelu v Rakousku pokládáme za ocenění našich odborných kvalit. Rozsah projektu, prováděného v proměnlivých geologických podmínkách, s omezeným prostorem pro zařízení staveniště je velkou výzvou. U náročných projektů velkého rozsahu, jako například při výstavbě trasy metra "Green Line" ve městě Dauhá jsme dokázali, že jsme schopni zvládnout i nanejvýš komplikované úkoly ve sjednaném termínu a kvalitě - současně s dodržením rozpočtu. Při výběrovém řízení na úpatní tunel Brenner to určitě hovořilo v náš prospěch," sdělil CEO společnosti PORR Karl-Heinz Strauss. Úsek stavby H51 zahrnuje vybudování dvou tubusů tunelu mezi obcemi Pfons a Brenner, realizaci asi devíti kilometrů průzkumných štol, vybudování nouzových odstavných ploch a tunelové propojky u obce St. Jodok. Oba jednokolejné hlavní tubusy tunelu budou realizovány především pomocí razících štítů o průměru 10,37 m - tímto způsobem může ražba tunelové trasy dosáhnout rychlosti až 30 m za den. Ražba průzkumné štoly bude prováděna hornickým způsobem pomocí trhacích prací se zajištěním ostění stříkaným betonem. Kompletní přísun materiálu bude zajišťován jedinou přístupovou štolou. Společnost PORR má zkušenosti s ražbou více než 600 km tunelů a pro výstavbu Brennerského úpatního tunelu již zajišťovala ražbu několika průzkumných a přístupových štol. Všechna data a fakta ve zkratce: Název projektu Stavební úsek BBT H51 Pfons-Brenner Objednatel Brenner Basistunnel Gesellschaft (BBT SE) Sdružení PORR Bau GmbH, G. Hinteregger & Söhne Baugesellschaft m.b.H., Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A., Itinera S.p.A Doba výstavby 74 měsíců Typ projektu Projektová dokumentace a výstavba Hodnota zakázky cca. 966 mil. EUR S vašimi dotazy se prosím obracejte na: Sandra C. Bauer vedoucí oddělení koncernové komunikace . mluvčí koncernu PORR AG tel.: +43 50 626-3338 mobil: +43 664 626-3338 sandra.bauer@porr.at
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.