Dražebníci požadují novelu dražebního zákona

Datum: 27.02.2018
Praha 27. února 2018 (PROTEXT) - V Konkursních novinách č.2/2018 vyšel rozhovor s RNDr. Jiřím Burešem, Ph.D., předsedou Komory dražebníků ČR (viz též www.komoradrazebniku.cz). Uvedl, že je tomu již rok, kdy Legislativní rada vlády ČR odmítla novelu zákona o veřejných dražbách...
Praha 27. února 2018 (PROTEXT) - V Konkursních novinách č.2/2018 vyšel rozhovor s RNDr. Jiřím Burešem, Ph.D., předsedou Komory dražebníků ČR (viz též www.komoradrazebniku.cz). Uvedl, že je tomu již rok, kdy Legislativní rada vlády ČR odmítla novelu zákona o veřejných dražbách (ZVD), které jí předložilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Novela ZVD se připravovala na Odboru veřejných dražeb tři roky. Výsledkem byl dokument, který kritizovali nejenom přední čeští legislativci, ale i Ministerstvo spravedlnosti ČR. Majetek dlužníků je zpeněžován netransparentně, a to i mimo dražbu, jejichž počet stále klesá. Tímto postupem je potom poškozen jak věřitel, tak dlužník. Snad nejhorším případem je, když jsou nemovitosti dlužníka prodávány napřímo přes realitní kancelář, např. pod heslem "Umíme prodat Vaši nemovitost rychle". Bohužel stále zde převládají nejrůznější zájmy, kde pletichy se snoubí s korupcí. Jako příklad je možné uvést klesající počet elektronických dražeb (oproti "kamenným" dražbám výrazně eliminují pletichaření) a preference přímých prodejů nemovitostí prostřednictvím vybraných realitních kanceláří. Komora dražebníků ČR nabídla předním českým finančním institucím bezplatný workshop se zaměřením na transparentní zpeněžování majetku, kde jsou také prezentovány některé nekalé praktiky "zpeněžovatelů". Kontakt: Bc. Adriana Pajerská výkonná ředitelka KDČR e-mail: info@komora-drazebniku.eu tel.: 725 838 097 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.