Co vám realitka při prodeji bytu v Praze nenabídne?

Datum: 06.02.2018

Plánujete prodej v bytu v Praze a přemýšlíte, zda prodat s realitkou či bez realitky? Podívejte se na pro a proti a vyberte si tu nejlepší variantu pro vás.

Prodej bez vysoké provize realitce

Hlavním důvodem prodeje bez realitky je, že lidé nechtějí platit realitní kanceláři za zprostředkování prodeje. A není se čemu divit: realitky v České republice díky mnoha podvodům některých kanceláří nemají zrovna dobrou pověst. Navíc moderní doba spolu s technologiemi přímo nahrává tomu, abyste si prodali sami.

Průměrná provize realitní kanceláři se pohybuje okolo 5 %, tedy z každého milionu je to 50.000 Kč. Při průměrné ceně Praha byty tak realitce zaplatíte statisíce. Navíc většině z nich ještě připlatíte DPH.

Při prodeji bez realitky počítejte s výdaji za inzerci a celkovou propagaci, náklady na úschovu, právníka a smlouvy. Prodej bez realitky trvá v průměru o polovinu déle než s realitkou a může vás vyjít na desetitisíce v závislosti na délce inzerce a kvalitách dalších zakoupených služeb.

Relativně nízká cena je vykoupena vaší zodpovědností za celý prodej, potřebou nastudovat náležité zákony a nařízení, např. jen za nedodržení pravidel týkajících se PENB vám hrozí pokuta až 100.000 Kč.

Kde najít potřebné informace, zajistit si kvalitní služby, a přesto prodat bez realitky? Unikátní realitní projekt zipHOME.cz realitní seznamka je ideálním řešením: vložíte svou nabídku na web a zipHOME.cz zajistí inzerci na desítkách realitních serverů, poradí s přípravou do inzerce, stanovením správné ceny a vším ostatním pro rychlý a účinný prodej bez realitky.

Kontrola nad celým prodejem

Mnoha prodávajícím vadí, že makléř z realitní kanceláře nemovitost začne prodávat a oni ztrácí veškerou kontrolu. Ve většině případů je makléři tlačí ke slevě či na ně jinak vyvíjejí nátlak, který může být i oprávněný s cílem rychlého prodeje bytu Praha, ale pro prodávajícího je nepříjemný.

Při prodeji nemovitosti bez realitky je zase vše na vás. Vy si hlídáte zákony a povinnosti prodávajícího a jste odkázáni na informace z internetu, které mohou, ale také nemusí být pravdivé či aktuální.

Naštěstí lze na českém trhu najít ideální řešení. Na zipHOME.cz realitní seznamce prodáte snadno a bez realitky, máte kontrolu nad celým prodejem bytu v Praze. Součástí služby je příprava nemovitosti na prodej vč. úpravy fotografií či zajištění inzerce na desítkách realitních serverů.

Po celou dobu prodeje máte k dispozici zipHOME asistenta na emailu či telefonu, který vás prodejem provede, na webu www.ziphome.cz najdete všechny potřebné tipy a návody. Samozřejmostí je zajištění tržního odhadu z cenových map a smluv přímo od advokáta.

Se zipHOME realitní seznamkou najdete příjemný kompromis. Prodáte snadno bez realitky, sami máte prodej pod kontrolou a neplatíte vysoké provize realitce. Přesto máte k dispozici vše, co k prodeji potřebujete: inzerci, tržní odhad a smlouvy, jako v realitní kanceláři.

Párování bez závazků

Častým lákadlem realitních kanceláří je tzv. databáze poptávajících. Tedy seznam lidí, kteří hledají a chtějí koupit nemovitost a někteří z nich hledají podobnou té vaší. Abyste se k takovýmto poptávajícím dostali, nemusíte hned běžet do realitky.

Na realitní seznamce zipHOME.cz se vaše nabídka automaticky porovná se všemi poptávkami byty na prodej Praha a ihned se odešle na e-mail všem, kteří by o ni mohli mít zájem.

Pokud o vaši nabídku prodeje bez realitky zájem projeví, spojí se s vámi napřímo. Na vás už je domluvit si prohlídku. Jak se připravit na prohlídku, abyste zvýšili svou šanci na prodej, a další užitečné tipy a návody pro prodávající najdete na www.ziphome.cz na blogu v sekci pro prodávající.

Tak co, jak budete prodávat vy?

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.