PORR staví v Polsku obchvat města Nowe Miasto Lubawskie. Objem zakázky: cca 62,5 mil. eur

Datum: 05.02.2018
Vídeň/Varšava 5. února 2018 (PROTEXT) - Ještě letos začnou práce na stavbě obchvatu města Nowe Miasto Lubawskie ve Varmijsko-mazurském vojvodství. Smlouvu o tomto stavebním projektu podepsali 2. února 2018 představitelé Generálního ředitelství silnic a dálnic (GDDKiA) a společnosti...
Vídeň/Varšava 5. února 2018 (PROTEXT) - Ještě letos začnou práce na stavbě obchvatu města Nowe Miasto Lubawskie ve Varmijsko-mazurském vojvodství. Smlouvu o tomto stavebním projektu podepsali 2. února 2018 představitelé Generálního ředitelství silnic a dálnic (GDDKiA) a společnosti PORR. Zakázka je v objemu cca 62,5 mil. eur (259 mil. PLN). Projekt, který má být dokončen v roce 2020, bude realizován metodou “Design and Build”, tedy vyprojektuj a postav. PORR nejprve připraví projektovou dokumentaci, obstará potřebná povolení a rozhodnutí a poté provede stavební práce. GDDKiA pověřilo realizací firmu PORR, protože její nabídka jako jediná plně splnila všechny podmínky výběrového řízení. "Nový rok začínáme prestižní zakázkou na významný infrastukturní projekt. Obchvat výrazně zlepší dopravní podmínky jak na tranzitní trase, tak v samotném městě,“ zdůrazňuje Karl-Heinz Strauss, generální ředitel společnosti PORR AG. Národní silnice č. 15 mezi městy Ostróda a Toruň vede přes centrum města Nowe Miasto Lubawskie. Ve špičkách zde bývá několik kilometrů dlouhá dopravní zácpa. Nová trasa bude dlouhá cca 18 km. Dále budou vybudovány přístupové cesty a inženýrské stavby, mimojiné osm přejezdů včetně 450 metrů dlouhé nadúrovňové silnice, 300 metrů dlouhý most a čtyři podchody pro divokou zvěř. Stavba se nachází v záplavové oblasti řeky Drwęca a vyžaduje nejpokročilejší technologické postupy. Kromě toho je celá lokalita klasifikována jako přírodní chráněná oblast Natura 2000, takže dodavatelé musí dodržet velmi restriktivní ekologické předpisy. Přehled základních dat Druh projektu: infrastruktura Rozsah zakázky: stavba obchvatu města Nowe Miasto Lubawskie jako součásti národní silnice č. 15 Zadavatel: GDDKIA - Generální ředitelství silnic a dálnic Dodavatel: ARGE ze skupiny PORR S.A. a PORR Bau GmbH Trvání projektu:34 měsíců Typ projektu: Design & Build Objem zakázky: cca 62,5 mil. eur (259 mil. PLN netto) Pro další informace, prosím, kontaktujte: Sandra C. Bauer Vedení PR | mluvčí koncernu PORR AG T.: +43 50 626-3338 M.: +43 664 626-3338 sandra.bauer@porr.at Jiří Římánek M.: +420 777 124 879 rimanek.jiri@gmail.com ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.