Jaké zvolit barvy na dřevo, aby ladily ke stěnám?

Datum: 05.08.2016

Ať už j to krásná dřevěná podlaha nebo exkluzivní kousek nábytku z masivu správná barva dřeva vám pomůže se zachováním přírodního vzhledu a zároveň navodí příjemný vzhled dané místnosti. Protože existuje velké množství druhů dřeva s různými barvami a podtóny od žluté až červené po popelavě šedou.

Sladit barvu stěny s barvou dřeva se pak může jevit jako určitý problém. Pokud se již rozhodnete o stylu místnosti, je třeba odladit buď barvu na dřevo, nebo barvu stěny.

Neutrální barvy

Nejjednodušší způsob, jak zajistit aby dřevěný odstín vaší podlahy nebo nábytku seděl se zdmi je zvolit neutrální barvu. Ať už je barva dřeva žlutá, oranžová nebo šedá půjde velmi dobře dohromady s jednoduchou neutrální barvou stěny.

V tomto případě můžete dokonce míchat barvy či lazury na dřevo u podlahy nebo nábytku, bez toho aniž by se použité barvy výrazněji mlátili s barvou stěny. Ideální používanou barvou je bílá, která opravdu nechá vyniknout barvám vašeho dřevěného nábytku či podlahy. Pokud je bílá pro vás moc sterilní, zkuste např. slonovou kost nebo barvu smetany.

Analogové barvy

Pokud se vám bílá stěna zdá nudná, vylepšete si stěny analogovou barvou, která bude mít podobnou barvu jako vaše dřevěná podlaha či nábytek. Jestliže je barva dřeva ve zlaté, oranžové nebo načervenalé, podívejte se po teplejších tónovaných barvách na stěnu. Dřevo s bohatými červenými tóny dobře vynikne v pokoji s teplými barvami. V případě barvy na dřevo v šedém či popelavém tónu, můžete vyzkoušet na stěnu chladnější barvy jako je modrá nebo zelená.

Kontrastní barvy

Pokud jste fanda dramatičtějších barev, které budou kontrastovat s dřevěným povrchem podlahy či nábytku, identifikujte barevný podtón dřeva a použijte barvu, která je přesně opačná na stěnu. Např. pokud je vaše dřevěná podlaha v oranžovém tónu, zkuste modro-šedou barvu stěn. U dřeva s načervenalým podtónem, funguje dobře zelený odstín pro stěnu. Použili jste na dřevo barvu či tvrdý voskový olej Osmo ve zlatém odstínu? Zkuste měkký fialový odstín pro stěny.

Další zajímavé barvy na dřevo, které vám pomohou s laděním interiéru, od kvalitního německého výrobce najdete na www.oleje-osmo.cz

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.