Pantone vyhlásila barvy pro rok 2016. Poprvé jsou dvě!

Datum: 29.03.2016
Praha 29. března (PROTEXT) - Společnost Pantone Inc. je známá pro svůj unikátní systém barev Pantone Matching System (PMS), který se využívá napříč mnoha odvětvími. Korporace dvakrát do roka pořádá tajnou schůzku představitelů různých barevných standardů a po dvou dnech...
Praha 29. března (PROTEXT) - Společnost Pantone Inc. je známá pro svůj unikátní systém barev Pantone Matching System (PMS), který se využívá napříč mnoha odvětvími. Korporace dvakrát do roka pořádá tajnou schůzku představitelů různých barevných standardů a po dvou dnech plných debat a prezentací vyhlásí barvu roku. Loni vyhrála Marsala (Pantone 18-1438) a pro rok 2016 byly poprvé v historii vyhlášeny dvě barvy. Malíři pokojů si letos dosytosti užijí barvy s označením Rose Quartz (13-1520) a Serenity (15-3913). Barva roku je vždy předmětem zájmu mnoha výrobních odvětví i veřejnosti. Pantone výběrem dvou barev překvapila, nicméně volba na něžnou růžovou a uklidňující modrou rozhodně nepadla náhodou. První barvou roku se stala Rose Quartz. Pantone ji pojmenovala po růžovém křemenu neboli růženínu, který se používá pro dekorativní a ozdobné účely, při výrobě šperků apod. Esoterici tvrdí, že kámen překypuje pozitivní energií, mezi které patří láska, něha, porozumění a přátelství. Což jsou i důvody, proč Pantone zvolili pro rok 2016 právě tento odstín. Zkušení natěrači dávno vědí, že modrá má uklidňující účinky. Druhá barva roku 2016 Serenity znamená klid, pokoj a vyrovnanost. Něžný světlejší odstín evokuje harmonické přírodní scenérie nebes a vodních ploch. Obě barvy byly vybrány proto, že působí příznivě na duševní pohodu a mají tendenci odklonu od dnešní uspěchané doby plné stresu. Setkaly se s pozitivní odezvou ze strany designérů a již nyní je jisté, že najdou uplatnění nejen v oblasti bydlení a módy. Barvy Rose Quartz a Serenity působí v interiéru decentně a čistě. Hodí se zejména na doplňky, ale poměrně dobře působí i na větších plochách jako jsou stěny nebo sádrokartonové podhledy. Ovšem i u těchto tónů platí, že méně je někdy více. Kontakt: Malíři a natěrači z cechu EKOMPLEX Tel.: 840 840 600 Web: http://www.nateraci-maliri.com/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.