Jak se změnila technologie výstavby dřevěných domů?

Datum: 01.12.2014
Praha 1. prosince (PROTEXT) - Pojem dřevěné stavby nebo dřevostavby už v současnosti dostává zcela jinou podobu, než jakou měl ještě před třiceti lety. Moderní dřevostavby nemají s klasickými druhy společného skoro nic. Výstavba, spíše než ze dřeva probíhá ze dřevotřískových...
Praha 1. prosince (PROTEXT) - Pojem dřevěné stavby nebo dřevostavby už v současnosti dostává zcela jinou podobu, než jakou měl ještě před třiceti lety. Moderní dřevostavby nemají s klasickými druhy společného skoro nic. Výstavba, spíše než ze dřeva probíhá ze dřevotřískových desek a klasické materiály jsou stále častěji nahrazovány. I v dnešní době se dají najít specialisté na výstavbu klasických dřevěných staveb, kteří se dřevem pracují a staví z něho. Jaké známe druhy klasických dřevěných staveb? Sruby nebo roubenky V oblasti klasických dřevěných domů existuje jen jedna otázka – zda volit srub nebo roubenku. Jedná se o stejný druh stavby. Oba druhy mohou být využity k celoročnímu bydlení i k rekreačním účelům. Základním charakteristickým znakem jsou vodorovně uložené prvky z nehraněného, polohraněného nebo hraněného řeziva. Dají se však zvolit i roubenky a sruby se svislým uložením trámů nebo s kombinací vodorovného a svislého uložení. Konstrukce, která splní i náročné požadavky moderního stavebnictví Současné požadavky na tepelně izolační vlastnosti rodinných domů a požadavky na komfort jsou stále vyšší. I výstavby srubů a roubenek se podle nich samozřejmě musí držet a neustále inovovat výstavbu, ale tak, aby zůstalo zachováno původní kouzlo dřevěných domů. Konstrukce srubového domu je typická a nesmí být změněna. Specializované firmy na výstavbu ale dokáží inovovat strukturu vnitřních i vnějších stěn, podlah i střech srubů, aby plnily náročné požadavky, ale tak aby nijak neutrpěl vzhled. Průběh výstavby od základů až po finální úklid Popisovat průběh výstavby srubového domu a roubenek by bylo námětem na samostatný článek s dlouhým rozsahem. Specializované firmy by ale měly být schopné zařídit výstavbu na klíč. To znamená s vyřízením všech potřebných povolení pro začátek výstavby, přes výstavbu samotnou, pomoc při vybavení interiéru, kompletaci, úklid až po předání. Mezi specialisty na výstavbu srubů a roubenek na našem území patří například Woodlife.cz. na stránkách této společnosti můžete najít detailní informace. KONTAKT: woodlife.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.