Viktorian.cz nabízí nové řešení pro zasklívání rovných střech

Datum: 30.09.2014
Praha 30. září (PROTEXT) - Až několik set úspěšných realizací prosklených staveb, nutí představitele firmy Viktorian.cz jít ve vývoji stále dopředu. Nejžhavější novinkou je unikátní systém zasklívání vodorovných převážně dřevěných pergolových a ocelových střech....
Praha 30. září (PROTEXT) - Až několik set úspěšných realizací prosklených staveb, nutí představitele firmy Viktorian.cz jít ve vývoji stále dopředu. Nejžhavější novinkou je unikátní systém zasklívání vodorovných převážně dřevěných pergolových a ocelových střech. Proskleným stavbám a jejich atypickým variantám se věnuje hlavní konstruktér Viktorianu.cz, Ing. Pospíšil Karel již více než 25 let. V konstrukci staveb využívá především klasických materiálů, hodně řemeslné práce a především zcela unikátní technologická řešení. „Při realizaci mnoha staveb velmi často narazil na několik negativních faktorů provázejících drobné prosklené stavby a jejich střechy. Od nesnadné údržby, přes nedokonalý vzhled, netěsnost systému konstrukce a uložení skel, až po následná rizika poškození případně ohrožení bezpečnosti,“ vyjmenovává Ing. Pospíšil a dále vysvětluje: „Naše nová, vlastní technologie vodorovné střechy zasklené sklem, stojí na unikátní konstrukci nosné odvodňovací lišty a systému vložených příček. Zasklení není umístěno jako obvykle nad konstrukcí, ale mezi krokvemi. Použít lze jak jednoduché sklo, tak dvojskla.“ Nová architektonická řešení Výsledkem je členitá střecha vynikajícího vzhledu, neobvyklý a elegantní moderní design. Zasklení s pomocí této lišty se ale neomezuje jen na vodorovné střechy, lze jej použít i pro instalaci na silnější trámové pergoly, avšak ty již musí mít minimální sklon. Zasklívat lze i ocelové nebo betonové konstrukce a elegantní členitost lze využít i pro šikmé střechy. Tuto novinku ocení majitelé dříve postavených pergol zasklených např. polykarbonátem, popřípadě pergol zcela nezasklených. Montáž tohoto systému zvládne každý zručný kutil, či řemeslník. K materiálu obdrží montážní návod,“ říká k nové technologii Ing. Pospíšil. Předností této novinky je více. Kromě snadného pohybu po střeše i ve výškách, je všestranně pružným uložením skel zajištěna eliminace pohybu dřevěných krokví a také tlumení nárazů. Tím je zajištěno, že pokud nedojde k dopadu ostrého těžšího předmětu, nemají skla důvod prasknout. Po zkušenostech z praxe vydržely i kroupy o průměru kolem 2 cm bez jakékoliv známky porušení. Přesto, kdyby k nějakému poškození skla došlo, je jeho výměna relativně snadná a přístup možný např. i na střešní terase. Nezanedbatelnou vlastností této vodorovné střechy je, že z ní nehrozí pád sněhu. „Tato nová a netradiční technologie otevírá zcela nový prostor architektům k realizaci těch nejsmělejších návrhů a projektů,“ uzavírá Ing. Pospíšil. Copyright © 2014 RETEL GROUP s.r.o. kontakt: Ing. Karel Pospíšil Viktorian.cz Purkyňova 432 38801 Blatná tel.: +420 728 025 252 mob: viktorian.cz@centrum.cz www.viktorian.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.