ŘEŠENÍ PROBLEMATICKÉHO TERÉNU NOVOSTAVEB

Datum: 10.09.2014
Praha 10. září (PROTEXT) - Novostavba ve svahu, řešení okolního terénu, návrh a realizace zahrady. Novostavby jsou fenoménem dnešní doby, staví se všude, kde to jen stavební úřad povolí. Mít vlastní dům, chatku je snem mnoha lidí, a tak se nelze divit, že stavby vznikají...
Praha 10. září (PROTEXT) - Novostavba ve svahu, řešení okolního terénu, návrh a realizace zahrady. Novostavby jsou fenoménem dnešní doby, staví se všude, kde to jen stavební úřad povolí. Mít vlastní dům, chatku je snem mnoha lidí, a tak se nelze divit, že stavby vznikají na pozemcích, které jsou na první pohled nesouměrné, se značnými výkyvy terénu. Architekti navrhnou stavbu, stavební firmy realizují zakázku, ale už nikdo neřeší napojení novostavby na okolní terén. Jsme společnost ZAHRADY DESIGN – VALENTA a zabýváme se zahradní architekturou a komplexní realizací zahrad. Jsme to my, kdo s velkým úspěchem řeší nešvary terénu okolí novostaveb. Příjemné bydlení nespočívá pouze na dokonale postaveném obydlí, ale neméně důležitým je i jeho okolí, které jednak umocňuje dojem celého obydlí a jednak nabízí prostor pro odpočinek a relaxaci. A tak novostavba postavená do svahu začne být mnohdy pro obyvatele problematickou otázkou, s kterou si neví rady. Výška izolací podlah novostaveb, je běžně 50-60cm nad okolním terénem, v případě stavby ve svahu, se výškový rozdíl pohybuje na 1,5 m nad okolním terénem. Navíc tento velký výškový rozdíl se většinou objevuje u vstupů do zahrady. Celková stavba tak nezdravě vyčnívá z okolního prostředí a vybočuje z celkového rázu krajiny. Samozřejmě nejideálnějším řešením je, tento problém řešit již v prvotní fázi celého projektu se stavebním architektem. Jde hlavně o důmyslné řešení umístění bazénu a zahradních teras. Pokud, ale tento problém již nastal, nezbývá než jej profesionálně vyřešit tak, aby celkový dojem působil kompaktně a uceleně. Jsme schopni přirozeně napojit dům na svažitý terén, pokud je rozdíl velký a dům je vysoko, dokážeme jej „vtáhnout do terénu“, kombinací metod opěrných zídek, teras a svahování. Problematické části jsou osázeny, travnaté plochy jsou buď v rovině, nebo přecházejí v jednotlivé terasy, jednotlivé přechody vyplňují výsadby rostlin. Tyto úpravy maximalizují využití prostoru na mnohdy malých pozemcích. Máte stejný nebo podobný problém, kontaktujte nás prosím, rádi vše vyřešíme. Kontakt: Zahrady-design Petr Valenta Bašnice 4 508 01 Hořice IČO: 728 15 582 Projektová kancelář Bašnice 4 Hořice 508 01 Tel.: +420 605 954 338 E-mail: info@zahrady-design.eu Web: www.zahrady-design.eu
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.