Zájem o nákup realit opět roste, paneláky ale netáhnou

Datum: 17.07.2014
Praha 17. července (PROTEXT) - Dlouhodobě stagnující realitní trh postupně ožívá rekordně nejnižšími úrokovými sazbami na hypotéky. V meziročním srovnání zdražily v dubnu 2014 byty téměř ve všech částech Prahy. Další nárůst cen očekávají odborníci v souvislosti...
Praha 17. července (PROTEXT) - Dlouhodobě stagnující realitní trh postupně ožívá rekordně nejnižšími úrokovými sazbami na hypotéky. V meziročním srovnání zdražily v dubnu 2014 byty téměř ve všech částech Prahy. Další nárůst cen očekávají odborníci v souvislosti s rostoucím HDP v roce 2015. Poptávka po nákupu bytů a domů stoupá. Panelákové byty však budou podle prognózy Davida Horáčka ze společnosti realitnirevoluce.cz dále zlevňovat. Naproti tomu cena bydlení v dobrých lokalitách, např. v plně zastavěných částech měst, bude růst nebo přinejmenším zůstane ve stejné výši. Banky nabízejí výhodné hypotéky a ceny nemovitostí rostou Postupnému oživování na realitním trhu přispívají výhodné nabídky bank. V meziročním srovnání došlo v dubnu 2014 například jen v Praze ke zvýšení ceny bytů s výjimkou Prahy 2 ve všech čtvrtích. „Trh na počtu realitních transakcí ožívá díky skvělým hypotékám a uvolněnému deregulovanému nájmu, kdy majitelé nechtějí platit vysoké nájmy bytů a hledají pomocí levnějších hypoték vlastní nové bydlení,“ říká David Horáček. Výraznější oživení na trhu nemovitostí očekává Česká centrální banka v r. 2015, kdy se předpokládá nárůst HDP. Ten je jednou ze stimulací nákupního chování. Příklad Barrandova: nová výstavba tlačí ceny starších bytů dolů V pražské čtvrti Barrandov ceny panelákových bytů klesají, protože zde Developer Finep zahájil výstavbu čtyř nových bytových domů. „Málo lidí si pak jde koupit panelákový byt, když si může připlatit a jít do nového. Logicky pak musí majitel panelového bytu nabídnou atraktivnější cenu. Tím nastává řetězová reakce. Budou li v ulici dvě levné 3+1, musejí dolů i ostatní na sídlišti, jinak neprodají,“ uvádí David Horáček. Proto se v okrajových částech Prahy budou ceny dolů propadat stále níže, zatímco v plně zastavěném centru Prahy budou stagnovat, nebo porostou, protože se v něm nabídka výrazně Změnit nemůže. Přehled o aktuální nabídce bydlení je např. na http://www.realitnirevoluce.cz/. Současná podoba výhodné investice: exkluzivní nemovitosti v dobré lokalitě Aby byla investice do realit výhodná, je při nákupu nemovitosti nutné dobře zhodnotit lokalitu, myslet na budoucí vývoj a výstavbu v dané lokalitě, posoudit dostatečně stav nemovitosti a vyjednávat o ceně. „Tuctové nabídky, kterých je padesát v jednom okrese, budou mít brzy velký problém. Dnes už cenu opravdu určuje kvalita, exkluzivní lokalita a originální nabídka,“ říká odborník na nemovitosti. Více informací o realitách na českém trhu najdete na http://www.realitnirevoluce.cz/. KONTAKT: Josef Řezníček, PR oddělení; tel.: 776 690 636; e-mail: josef@vceliste.cz; web: http://www.realitnirevoluce.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.