TRH KANCELÁŘI VYKAZUJE POKLES NÁJEMNÉHO

Datum: 15.04.2014
Praha 15. dubna (PROTEXT) - Kancelare.cz zveřejňují aktuální informace o výši čistého nájmu kancelářských prostor v Praze, Brně a Ostravě. Průměrná požadovaná výše čistého nájmu kancelářských prostor v 1. kvartálu 2014 zaznamenala pokračující pokles, resp. jenom...
Praha 15. dubna (PROTEXT) - Kancelare.cz zveřejňují aktuální informace o výši čistého nájmu kancelářských prostor v Praze, Brně a Ostravě. Průměrná požadovaná výše čistého nájmu kancelářských prostor v 1. kvartálu 2014 zaznamenala pokračující pokles, resp. jenom minimální nárůst. Vychází to z údajů o trhu kancelářských prostor za 1. kvartál 2014, které zveřejnila Centrální databáze komerčních nemovitostí Kancelare.cz. Kancelare.cz je specializovaný webový portál zaměřený na pronájem kancelářských a skladových prostor (standard A, B a C). Poskytuje aktuální a transparentní údaje o trhu kancelářských prostor. Praha Výška nájmu volných kancelářských prostor Průměrná požadovaná výše čistého nájmu (average asking rent) volných kanceláří dosáhla v Praze následující hodnoty: Při kancelářích standardu A v porovnání s předchozím čtvrtletím byl zaznamenán pokles průměrného požadovaného nájemného ve všech oblastech s výjimkou centra města Prahy, kde byl ale jenom minimální nárůst o 0,1 €/m2/měsíc. Při kancelářích standardu B byl zaznamenán ještě výraznější pokles průměrného požadovaného nájemného v centru, užším a širším centru města. Pokles se pohyboval od 0,3 po 0,5 €/m2/měsíc. "Pokles nájemného, i když jenom mírný, je pro firmy pozitivní správou a mohl by akcelerovat nové negociace a stěhování,“ komentuje Robert Čambal, výkonný ředitel Kancelare.cz. Pokles se nevyhýbá ani kancelářím standardu C, které pokračovali v trendu ve všech sledovaných oblastech Prahy. Širší centrum nebylo změřeno. Brno a Ostrava Výška nájmu volných kancelářských prostor Průměrná požadovaná výše čistého nájmu (average asking rent) při kancelářích standardu A, B, C dosáhla tak v Brně jako i Ostravě následující hodnoty: Při kancelářích standardu A v porovnání se 4. kvartálem 2013 byl v Brně a Ostravě zaznamenán pokles. Brno vykázalo pokles o 0,6 €/m2/měsíc. Při kancelářích standardu B byl zaznamenán mezikvartální mírný pokles průměrného požadovaného nájemného. Kanceláře standardu C v porovnání se 4. kvartálem 2013 zaznamenaly opět mírný pokles v Brně i v Ostravě. V Brně se propadly až o 0,8 €/m2/měsíc. O portálu Kancelare.cz: Kancelare.cz je centrální databáze volných kanceláří a skladů, jejímž cílem je zjednodušit a zpřehlednit proces výběru prostor. Základním cílem je zobrazovat jen aktuální kancelářské a skladové prostory a žádné vícenásobné nabídky téže nemovitosti, díky čemuž získává návštěvník portálu dokonalý přehled. Pro více informací navštivte www.kancelare.cz Robert Čambal Výkonný ředitel portálu Kancelare.cz Tel.: +420 2 72 048 481 E-mail: rcambal@kancelare.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.