Lidé díky dražbám kupují domy levněji

Datum: 03.12.2013
Praha 3. prosince (PROTEXT) - Dražby se v České republice stávají stále více populární i u široké vrstvy obyvatel, a to především kvůli možnosti koupit si vlastní byt, dům či pozemek za cenu daleko nižší než tržní. Zájemců o koupi movitého či nemovitého majetku pomocí...
Praha 3. prosince (PROTEXT) - Dražby se v České republice stávají stále více populární i u široké vrstvy obyvatel, a to především kvůli možnosti koupit si vlastní byt, dům či pozemek za cenu daleko nižší než tržní. Zájemců o koupi movitého či nemovitého majetku pomocí dražby přibývá, stejně jako těch, kteří se snaží své nemovitosti v dražbě prodat. Podle statistik však objem vydraženého majetku klesá. Zeptali jsme se proto pana Mgr. Josefa Machů ze společnosti Prokonzulta, a.s. na podrobnější informace: "Srovnáme-li období od ledna do října loňského a letošního roku, zjistíme, že celkový finanční objem dosažený vydražením majetku sice klesl o cca 300 milionů Kč, nicméně počet uskutečněných dražeb v České republice stoupl z 2408 na 2428." Na první pohled se tedy může zdát, že z důvodu nižšího vydraženého finančního objemu mají dražby klesající trend, ale tento fakt je dán především tím, že v letošním roce se dražily věci s nižší vyvolávací cenou a nižší konečnou cenou vydražením oproti roku loňském. Do dražeb totiž stále více míří kromě velkých nemovitostí i menší rodinné domy či byty, čímž se rozšiřuje nabídka i pro širokou veřejnost. Kontakt: Pavel Mikulenka, tiskový mluvčí e-mail: marketing@prokonzulta.cz, tel.: 774 629 923
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.