Společnost PORR získala v Polsku dosud největší železniční stavební zakázku. Objem zakázky činí cca. 116 milionů eur

Datum: 27.08.2018
Vídeň 27. srpna 2018 (PROTEXT) - Společnost PORR byla společností PKP PLK S.A. pověřena komplexní modernizací důležitého železničního úseku Osvětim - Čechovice-Dědice v jižním Polsku. Objemem zakázky cca. 116 milionů euro (495 milionů zlotých) se jedná o dosud největší...
Vídeň 27. srpna 2018 (PROTEXT) - Společnost PORR byla společností PKP PLK S.A. pověřena komplexní modernizací důležitého železničního úseku Osvětim - Čechovice-Dědice v jižním Polsku. Objemem zakázky cca. 116 milionů euro (495 milionů zlotých) se jedná o dosud největší železniční zakázku společnosti PORR v Polsku. Práce budou dokončeny do konce července 2021. Úsek, který bude společnost PORR modernizovat, je součástí železniční tratě č. 93 Trzebinia-Žibřidovice. Tato trať má vysoký význam pro osobní i nákladní dopravu. Je využívána především pro transport černého uhlí z hornoslezských dolů a pro transport zboží přes Českou republiku do jižní Evropy. "Jelikož se jedná o projekt 'Design and Build', začínají naši polští kolegové okamžitě projektovat. Za pouhých šest měsíců musí být dokončen projekt pro stavební povolení, nejpozději do 16 měsíců po podpisu smlouvy musí být k dispozici všechna stavební povolení. Pro takto komplexní projekt jsou naprosto nepostradatelné široké kompetence v železničním stavitelství, perfektní týmová práce a detailní znalost místních daností. Tato zakázka proto znovu potvrzuje výbornou pověst, které se společnost PORR v Polsku těší," zdůrazňuje Karl-Heinz Strauss, generální ředitel PORR AG. Kompletní balík pro železniční trať č. 93 Na 21 km dlouhém úseku bude obnoveno celkem 63 km kolejí a 106 výhybek, dále bude modernizována kompletní řídící a zabezpečovací technika, trolejové vedení a 13 železničních přejezdů. Všechny stanice budou vybaveny novými bezbariérovými nástupišti. Dále bude provedena obnova nebo sanace 45 inženýrských staveb, z toho 20 železničních přemostění. Jedná se již o pátou zakázku, kterou společnost PORR S.A. realizuje v jižním Polsku pro investora PKP PLK. Celková hodnota těchto pěti železničních zakázek činí cca. 285 milionů eur (1,21 miliardy zlotých). Stručný přehled: Zadavatel: PKP PLK S.A. Druh projektu: Projektování a realizace stavebních prací na železniční trati číslo 93 Osvětim - Čechovice-Dědice Lhůta provedení: 35 měsíců od podpisu smlouvy Hodnota zakázky: cca. 116 milionů eur (495 milionů zlotých) V případě dotazů prosím kontaktujte: Sandra C. Bauer Vedoucí oddělení koncernové komunikace, tisková mluvčí koncernu PORR AG Tel. +43 50 626-3338 Mobil +43 664 626-3338 sandra.bauer@porr.at
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.