Musí kupující vždy zaplatit daň z nabytí nemovitosti? Víme, jak ušetřit!

Datum: 01.08.2018
Praha 1. srpna 2018 (PROTEXT) - Možná i vy se chystáte koupit nějakou nemovitost. Určitě víte, že při koupi nemovitosti musíte zaplatit daň z nabytí nemovitosti. Není to tak ale vždy. Kdy a jak se jí lze vyhnout? Dříve platil daň z nabytí nemovitosti prodávající a kupující...
Praha 1. srpna 2018 (PROTEXT) - Možná i vy se chystáte koupit nějakou nemovitost. Určitě víte, že při koupi nemovitosti musíte zaplatit daň z nabytí nemovitosti. Není to tak ale vždy. Kdy a jak se jí lze vyhnout? Dříve platil daň z nabytí nemovitosti prodávající a kupující byl ručitelem. To vše se však novými zákony změnilo. Daň dnes činí 4 % ze základu pro výpočet této daně. A platí ji kupující. Jak se dá ušetřit, když kupujete přes RK? Při koupi nemovitosti přes realitní kancelář počítejte s tím, že budete platit poplatek za zprostředkování obchodu ve výši 4-7% z kupní ceny nemovitosti. Realitní kanceláře vybírají tento poplatek obvykle při podpisu rezervační smlouvy. V případě, že kupujete nemovitost na hypoteční úvěr, je vhodné mít „předjednané schválení hypotéky“. Pokud se budete o úvěr zajímat až po podpisu rezervační smlouvy, riskujete propadnutí složené zálohy. Když chcete ušetřit za daň, zkuste ZipHOME Není kupující, který by se této povinnosti rád nezbavil. V současné době existuje jedno možné řešení, jak ušetřit částku v hodnotě oné celé daně. Tím je nová služba zipHOME. Jak je to možné? Koupíte-li nemovitost přes službu zipHOME.cz, ušetříte oproti koupi u běžné realitní kanceláře více než 5 % z kupní ceny, přičemž daň z nabytí nemovitosti činí zmíněná 4 %. "K dispozici vám přitom budou všechny běžné služby, které nabízí realitní kanceláře. Můžete využít odborníka, se kterým se můžete poradit," říká Ing. Alena Horáčková, manažerka projektu. Samozřejmostí je i právní servis advokátní kanceláře specializující se na reality. "Koupě se na první pohled od koupě přes RK příliš neliší. Rozdíl je ovšem v tom, že se zipHOME nemusíte uzavírat žádné výhradní smlouvy, vyhnete se obtěžování makléři. O koupi si rozhodujete sami. Prostě máte celý proces stále pod kontrolou," dodává Alena Horáčková. Více na: www.ZipHome.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.