PORR byl zařazen do předního indexu ATX

Datum: 26.06.2018
Vídeň 26. června 2018 (PROTEXT) - Pro nejstarší podnik kotovaný na burze v Rakousku nastal dnes slavný den: poprvé v historii podniku byly akcie společnosti PORR zařazeny do ATX. Přijetí do tohoto předního indexu umožňuje zvýšení obchodní likvidity a zvýšení atraktivity akcií. ...
Vídeň 26. června 2018 (PROTEXT) - Pro nejstarší podnik kotovaný na burze v Rakousku nastal dnes slavný den: poprvé v historii podniku byly akcie společnosti PORR zařazeny do ATX. Přijetí do tohoto předního indexu umožňuje zvýšení obchodní likvidity a zvýšení atraktivity akcií. První pololetí na burze přineslo společnosti PORR potěšitelný vývoj. Od dnešního dne jsou její akcie zařazeny do ATX, předního indexu Vídeňské burzy. Výkonností podniku ve výši +30,6 % se společnost v loňském roce zařadila k podnikům s nejvyšší výkonností v celé Evropě. PORR je tímto jedním z celkem 20 titulů, obchodovaných v nejdůležitějším akciovém indexu v Rakousku. "Zařazení akcií společnosti PORR do ATX je dokladem toho, že investoři a analytici oceňují naši aktivní kapitálovou tržní politiku a náš otevřený dialog se všemi našimi stakeholdery", je potěšen Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR AG. "Chceme trvale patřit k těm nejlepším, nejen jako evropský stavební podnik, ale také jako burzovní hodnota." V současné době je kolem 46 % z 29.095.000 akcií společnosti PORR roztroušeno po celém světě. Syndikát Strauss-Ortner si jako stabilní klíčový akcionář drží 53,7 % většinu v PORR Group. Kapitalizace trhu dosáhla k 25. červnu 2018 výše 925,2 mil. EUR. Společnost PORR se může ohlédnout za téměř 150 let trvající úspěšnou historií působení na Vídeňské burze, kde byla kotována již roku 1869 a je zde nejstarší tuzemskou akcií. S vašimi dotazy se prosím obracejte na: Karl-Heinz Strauss CEO PORR AG T +43 50 626-1001 M +43 664 626-1001 comms@porr-group.com Kontakt pro tisk: Sandra C. Bauer Vedoucí odd. koncernové komunikace . koncernová mluvčí PORR AG M +43 664 626-3338 sandra.bauer@porr.at
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.