Trendy v obkladech a dlažbách

Datum: 25.07.2010

Ceracasa - DorianDlažby a obklady už se nepoužívají pouze v koupelnách, sociálních zařízeních, kuchyních a chodbách, ale díky přesvědčivému designu a dobrým technickým parametrům pronikají i do obytných místností.

Stejně jako se v módě mění trendy, tak i v obkladech a dlažbách nastává plno změn. Můžeme říci, že v domácnosti pro jejich použití není dnes žádný prostor tabu. Prosazují se díky své snadné údržbě, hygienické nezávadnosti a dlouhé životnosti.

Společnost Lujoso ČR, která byla založena v roce 2007,  přinesla na český trh spoustu zajímavých výrobků a stala se autorizovaným distributorem několika značek, které od té doby zaznamenaly významný nárůst prodeje. Lujoso ČR nabízí především široký sortiment obkladů barevných, klasických, antických a rustikálních, dekorovaných, skleněných, mozaikových obkladů a také imitace různých materiálů. Druhy dlažeb jsou leštěné, matné, betonové, kovové, barevné, mozaiky, imitace přírodních materiálů, slim dlažby a další.

Módní trendy preferují nápadité a zajímavé povrchy imitující mramor, dřevo nebo kámen

Lea CityV současné době nejoblíbenějším typem dlažby imitující mramor je dlažba Portobello  – Carrara Bianco 90×90, která má největší čtvercový formát u slinuté dlažby standardní tloušťky.  Dokonalou napodobeninou mramoru, díky technologii fotorealistického tisku, je dlažba Ceracasa  – Dorian. Každá dlaždice je, stejně jako u přírodního materiálu, originálem.
Velice oblíbené jsou také dlažby s imitací dřevěného povrchu jako například Ceracasa – Nature nebo Flaviker – Neverland a Xylo.

Stále se však na žebříčku nejprodávanějších výrobků udržují dlažby a obklady, které jsou imitací kamene. Je to například typ Land Porcelanico – Pitra Serena, která je prvotřídní imitací kamene stejného názvu.

Na trhu se také objevují tzv. slim dlažby

Na trhu se také objevují tzv. slim dlažby. Jsou to moderní dlažby s menší tloušťkou. Rozdělujeme je do dvou kategorií, a to na dlažby do tloušťky 3,5 mm a dlažby o tloušťce cca 4-6 mm. Jejich výhodou je zejména nižší hmotnost, snadnější zpracovatelnost a možnost položit je na stávající obklad nebo dlažbu.
Dlaždice s tloušťkou větší než 3,5 mm se nedoporučuje pokládat na podlahu, protože jsou vyráběny standardní metodou a může docházet k popraskání. Dlaždice tenčí mohou mít rozměr až 100×300 cm a lze je pokládat na podlahu, protože technologie výroby je činí pružnějšími. Mezi tento typ řadíme například dlaždice LEA Ceramiche – Slimtech.

Co se barevných obkladů týče, stálicí jsou květiny

Nové se však objevují třpytivé a jinak výrazné prvky, jako například typ Ceracasa  – Glam.

Stále oblíbené jsou také dřevěné podlahy

Par-KyDýhované podlahy Par-Ky vynikají velkým výběrem dřevin za přijatelnou cenu. Díky nižší tloušťce jsou vhodné pro podlahové vytápění. Osm vrstev kvalitního laku zaručuje otěru a nárazuvzdornou podlahu s dlouhou životností. Mezi speciální typy se řadí dlažby Ceracasa – Emotile, které umožňují nechat si dlažbu potisknout libovolným motivem a přitom jsou stále mrazu a otěruvzdorné. Mezi laserem dekorované obklady a dlažby patří Ceracasa  – Decoraciones LSR. Typ dlažby, která čistí ovzduší od oxidů dusíku NOx se nazývá Ceracasa – Bionictile.

Nadále také trvá obliba mozaiky,

jejíž designéři přicházejí se stále novými a neotřelými nápady. Mozaika díky drobným prvkům pokoří jakékoliv nepravidelné tvary, od oblé hrany zapuštěné vany po plynulý náběh podlahy na stěnu. Zaručují originální vzhled a výbornou čistitelnost. Existují také mozaiky svíticí ve tmě, jako je například Mosavit – Fosvit a mozaiky z pravého dřeva vhodné i do vlhkého prostředí – Mosaci d´Asolo.

Méně obvyklé jsou dlažby potažené 24karátovým zlatem či platinou,

jako je ručně vyráběná dlažba TerraOro. Vzdušně a svěže také působí dlažba ArcheoCeramica (Itálie), která má v pryskyřici zapuštěny známky přírody jako třeba listy stromů, obilniny a další prvky.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.