Jednotný provozně-obchodní informační systém ČD Cargo

Datum: 04.09.2015
Praha 4. září (PROTEXT) - Společnost ČD Cargo kontinuálně buduje, resp. upravuje informační systémy tak, aby byly zajištěny procesy a funkčnosti, které vychází z Nařízení Evropské komise o technické specifikaci pro interoperabilitu subsystému pro telematické aplikace v dopravě...
Praha 4. září (PROTEXT) - Společnost ČD Cargo kontinuálně buduje, resp. upravuje informační systémy tak, aby byly zajištěny procesy a funkčnosti, které vychází z Nařízení Evropské komise o technické specifikaci pro interoperabilitu subsystému pro telematické aplikace v dopravě transevropského konvenčního železničního systému (dále jen "TSI-TAF"). Jejich naplnění bylo realizováno v rámci projektového programu Upgrade informačních systémů ČD Cargo, a.s. ve vazbě na TSI-TAF (dále jen "Upgrade IS"). Požadavky TSI-TAF byly přitom realizovány v souladu se změnami a technickými specifikacemi podle Evropského plánu implementace zpracovaným ve spolupráci s Evropskou železniční agenturou (ERA). Projektový program byl realizován v několika návazných krocích. Prvním z nich byla analýza, na jejímž základě byly připraveny dílčí implementační projekty a dále přichystána, podána a také schválena žádost o finanční podporu z Operačního programu Doprava (dále jen OPD). Následně byly tyto implementační projekty soutěženy v souladu s definovanými pravidly OPD. V dalším kroku pak byly jednotlivé implementační projekty realizovány. Projektový program sestával ze čtrnácti implementačních projektů, jejichž společným cílem byla standardizace a automatizace vazeb mezi železničními podniky a provozovateli infrastruktury včetně zajištění kvalitní výměny dat v celé EU. Mezi klíčové implementační systémy patřily například informační systémy pro práci dispečerů, provozní informační systém, Transportation Management System nebo systém pro dirigování vozů. Součástí projektového programu byla též změna procesů v ČD Cargo, které souvisely se změnami informačních systémů. Nové služby a postupy byly implementovány ve všech oblastech informačních systémů a to jak pro interní zákazníky, tak pro zákazníky koncové. Projektový program byl realizován v rámci OPD, prioritní osy 1 - "Modernizace železniční sítě TEN-T", podprogramu 2 - "Zajištění interoperability na stávajících železničních tratích, zajištění souladu s Technickými specifikacemi pro interoperabilitu (TSI) a rozvoj telematických systémů". Celkové způsobilé výdaje činí 112,775.496 Kč. Prostředky získané na kofinancování projektového programu z veřejné podpory jsou rovny polovině celkových způsobilých výdajů tj. 56,387.748 Kč. Realizace projektu probíhala do června 2015.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.