Praha znovu potvrdila, že je jedním z center světové aviatiky

Datum: 29.11.2013
Praha 29. listopadu (PROTEXT) - Ministr zahraničních věcí České republiky Jan Kohout včera v pražském Kongresovém centru zahájil třetí, poslední den mezinárodní letecké konference CEPA EXPO 2013. Stylově tak potvrdil, že Česká republika a zejména Praha je důležitým světovým...
Praha 29. listopadu (PROTEXT) - Ministr zahraničních věcí České republiky Jan Kohout včera v pražském Kongresovém centru zahájil třetí, poslední den mezinárodní letecké konference CEPA EXPO 2013. Stylově tak potvrdil, že Česká republika a zejména Praha je důležitým světovým centrem leteckého průmyslu. Kohout ve svém projevu zdůraznil zájem České republiky na tom, vytvářet i nadále vhodné podmínky pro rozvoj letecké dopravy, kterou chápe jako důležitou součást ekonomiky a především bránu, kterou lze získat cenné kontakty a přilákat do Česka zajímavé zahraniční investice. Na třídenní maraton prezentací, workshopů a konferencí se do Prahy sjelo více než 150 zástupců všech významných světových hráčů na poli letectví, aby společně hledali inspiraci a nové příležitosti pro svůj obor, který se zejména v regionu střední a východní Evropy rychle rozvíjí. "Mým cílem je pomoci celé letecké branži v jejím dalším rozvoji. Právě akce typu CEPA EXPO jsou cestou, jak shromáždit přední světové odborníky a umožnit jim vzájemnou diskusi a výměnu informací,“ říká Dagmar Grossmann, zakladatelka asociace pro rozvoj soukromé letecké dopravy ve střední Evropě CEPA. V panelových diskusích zasedli např. čelní představitelé pražského či bratislavského letiště, českých i světových aerolinií, ale i zástupci největších světových výrobců letadel, jako např. Cessna, Embraer, Gulfstream či Bombardier. Česká republika - brána do regionu střední a východní Evropy Pozitivní zprávou je, že ve většině prezentací a diskusních příspěvků byla Praha a celá Česká republika skloňována jako brána do regionu střední a východní Evropy. Ten je pro zástupce leteckého průmyslu a soukromé letecké přepravy velmi důležitý, protože již několik let patří mezi nejrychleji rostoucí světové regiony. V duchu bourání hranic se nesla i samotná konference, na níž spolu mohli vůbec poprvé diskutovat zástupci soukromé letecké přepravy s operátory komerčních letů a aerolinkami. Dosud se tyto dva obory navzájem vnímaly jako konkurence, letos ale hovořili především o možných synergiích. "CEPA je první akcí svého druhu, která sdružila partnery z obou oborů - soukromé i komerční přepravy. Nikoli konkurenční boj, ale hledání společných synergií, z nichž budou profitovat především klienti, se ukazuje být cestou do budoucna. Ukázalo se, že je toho opravdu mnoho, co si mohou obě odvětví navzájem nabídnout a v čem si mohou pomoci,“ uzavírá Philippe Liénard, úřadující předseda asociace CEPA. Kontakt: Antonia Tomkova MEDIA Tribune s.r.o. tel.: +420 777 959 999 e-mail: antonia@media-tribune.com Více o CEPA EXPO 2013 na http://www.cepaexpo.com/ ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.