ČD Cargo má nový provozně-obchodní informační systém (PROBIS)

Datum: 13.11.2013
Praha 13. listopadu (PROTEXT) - Implementace nového provozně-obchodního informačního systému byla rozdělena do 14-ti samostatných projektů, které poskytují ucelenou informatickou podporu jak provozním, tak i obchodním procesům společnosti. Záměrem bylo vytvořit jednotný...
Praha 13. listopadu (PROTEXT) - Implementace nového provozně-obchodního informačního systému byla rozdělena do 14-ti samostatných projektů, které poskytují ucelenou informatickou podporu jak provozním, tak i obchodním procesům společnosti. Záměrem bylo vytvořit jednotný provozně-obchodní informační systém, jehož komponenty jsou vzájemně logicky a datově provázané. PROBIS svým konceptem reagoval nejen na současné požadavky plynoucí z legislativy EU, ale i na interní potřeby ČD Cargo vyvolané snahou posílit své postavení na trhu nákladní vlakové dopravy jak v České republice, tak i v regionu střední Evropy. Z pohledu naplnění požadavků legislativy EU byly v rámci jednotlivých projektů podniknuty potřebné kroky k naplnění daných funkčních oblastí definovaných v TSI TAF (Technické specifikace pro interoperabilitu subsystémů telematických aplikací v železniční nákladní dopravě). Interně se pak jednalo o generační obměnu informačních systémů spojenou s technologickou standardizací, rozšířením stávajících funkcionalit a zvýšením kvality provozních a obchodních dat společnosti. Implementace požadavků TSI-TAF do nových informačních systémů znamenala pro ČD Cargo, a.s. zásadní změnu nejen z pohledu zavedení nových technologických postupů, ale i z pohledu stávajících procesů, které nasazení systémů vyvolalo. Vývoj těchto systémů je realizován s finanční podporou Operačního programu Doprava, prioritní osy 1 - "Modernizace železniční sítě TEN-T", podprogramu 2 - "Zajištění interoperability na stávajících železničních tratích, zajištění souladu s Technickými specifikacemi pro interoperabilitu a rozvoj telematických systémů." Projekt PROBIS byl zahájen v listopadu 2011. Termín dokončení realizace projektu je říjen 2013. Administrativně pak bude PROBIS ukončen na konci roku 2013. Kontakt: ČD Cargo, a. s. e-mail: siler@cdcargo.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.