Bude po plastice na Andělu stékat krev? Praha vypíše uměleckou soutěž na úpravu kritizovaného díla

31.05.2024 21:11 Červená barva symbolizující krev stékající po plastice nebo její přeškrtnutí skrze světelnou instalaci. Takto by si pražský radní pro kulturu Jiří Pospíšil představoval doplnění kontextu ke kritizovanému uměleckému dílu ve vestibulu stanice metra Anděl v Praze na Smíchově.

Z obchodního domu v centru Zlína spadl muž, zřejmě spáchal sebevraždu

31.05.2024 21:11 Policisté vyšetřují nešťastný incident v centru Zlína, kde ze třetího patra obchodního domu Zlaté jablko spadl muž. Ten na místě podlehl vážným zraněním. Nákupní centrum zůstane až do konce dne zavřené.

Případ kokainu ve Sněmovně je první. Policie tam nikdy předtím drogy neřešila

31.05.2024 21:11 Policie nikdy jindy nenašla v Poslanecké sněmovně drogy, a to ani před, ani po nalezení papírku od kokainu. Uvedl to mluvčí policejní ochranné služby Tomáš Procházka. Doplnil, že pokud by se policisté v prostorách dolní komory parlamentu setkali s člověkem ovlivněným návykovou látkou, situaci by řešili s vedoucím kanceláře Sněmovny.

Diamo propustí přes 300 zaměstnanců, sedm samostatných závodů sloučí do dvou

31.05.2024 21:11 Velké propouštění, spojené se zeštíhlováním firmy, čeká zaměstnance státního podniku Diamo. Ten působí hned v několika regionech republiky. Celkově by takto během několika měsíců mělo přijít o práci více než tři sta lidí.

„U Pirátů je to záměrná trapnost“. Marketingoví experti hodnotí kampaně do eurovoleb

31.05.2024 21:11 Kampaň před volbami do Evropského parlamentu – v Česku proběhnou v pátek 7. a v sobotu 8. června – vrcholí. Ulice už zaplavily billboardy a sociální sítě videospoty kandidujících subjektů. Jaké jsou? „Vesměs všední“ a „nepříliš zajímavé“, míní experti na marketing, jež Lidovky.cz oslovily.

Do Čech dorazily bouřky z Německa. Mže a Radbuza budou prudce stoupat

31.05.2024 16:00 Výstrahy meteorologů před vydatnými srážkami se naplnily. Česko zasáhly bouřky, které přišly z Německa. V západní části Čech, v části Plzeňského kraje je dokonce vyhlášena povodňová pohotovost. Hrozí zvýšení hladin řek i menších toků. Prudký vzestup se očekává u Mže a Radbuzy. Srážky dorazí z Německa, kde v některých regionech varují před záplavami.

Pardubice mají zmodernizované nádraží za šest miliard. Už zbývá jenom hala

31.05.2024 16:00 V Pardubicích skončila modernizace železničního nádraží za více než šest miliard korun, která trvala čtyři roky. Nová jsou nástupiště, zabezpečovací zařízení, trakční vedení i mosty. Přibyla také nová zastávka v centru města.

V Kovosvit MAS podala výpověď většina zaměstnanců, od března nedostali výplaty

31.05.2024 16:00 Ve strojírenské firmě Kovosvit MAS Machine Tools podalo výpověď 178 z 220 zaměstnanců. Důvodem je, že jim podnik dluží od března mzdy. Výroba v areálu v Sezimově Ústí na Táborsku je zastavená.

Poslanci se přeli o návrh, který měl zajistit rovný přístup pro malé lékárny

31.05.2024 16:00 Za nezavedení léků do evidence lékáren má podle novely zákona o léčivech, který schválila Sněmovna, nově hrozit až dvacetimilionový postih místo současného dvoumilionového a nově i nejvýše dvouletý zákaz činnosti. Velké vášně vyvolal ale hlavně pozměňovací návrh poslance STAN Jana Kuchaře, který měl pomoci menším lékárnám. S Kuchařem hlasovala opozice.

Odmítám, aby někdo říkal, že tady plošně jedeme na kokainu, řekl Babiš

31.05.2024 16:00 Nález stop kokainu ve Sněmovně řešili v pátek poslanci. Předseda ANO Andrej Babiš žádal, aby ministr vnitra Vít Rakušan nechal pořádně vyšetřit kokain ve Sněmovně. Vysvětlení od ministra vnitra k nálezu stop po kokainu ve Sněmovně na pánských toaletách požadoval i místopředseda Sněmovny za ANO Karel Havlíček. „Nás se to netýká,“ hlásil šéf SPD Tomio Okamura.

Důvěra v prezidenta mírně poklesla. Lidé stále chválí jeho vystupování v zahraničí

31.05.2024 16:00 Důvěra v prezidenta Petra Pavla od minulého roku mírně poklesla, podle průzkumu společnosti STEM mu věří 53 procent lidí. „Veřejnost zejména oceňuje, že je dobrým reprezentantem ČR v zahraničí, že přispěl k posílení vážnosti úřadu a že nepříliš zasahuje do vnitropolitického dění,“ uvádí analytička STEM Jitka Uhrová, podle které je jeho výkon kontrastem k mandátu předchůdce Miloše Zemana.

Schengen může být obětí migrace, tvrdí Vondra. Green Deal je podle něj potřeba změnit

31.05.2024 16:00 „Ode mě neuslyšíte slib, že Green Deal zrušíme. To nejde, investovaly se do něj stovky miliard eur. Ale musíme ho změnit, abychom na to nedopláceli,“ říká pro Lidovky.cz v rámci série předvolebních rozhovorů místopředseda ODS Alexandr Vondra, lídr kandidátky Spolu , který v eurovolbách obhajuje mandát europoslance.

Šéf ÚOHS stále mlčí o lístcích na hokej. Podle Fialy by měl jejich původ vysvětlit

31.05.2024 16:00 Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna byl viděn na mistrovství světa v hokeji, VIP lístky měl dostat od hokejového šéfa Aloise Hadamczika, se kterým byl předtím spatřen v pražském hotelu. Podle premiéra Petra Fialy je nyní na Mlsnovi, aby vše vysvětlil.

Zaviníte nehodu? Zaplatíte si léčbu, navrhuje Válkovo ministerstvo. Soud varuje před nesplatitelnými

31.05.2024 16:00 Zdravotní pojišťovny by nově mohly vymáhat náklady na léčení po lidech, kteří si sami způsobí zranění svým nezákonným jednáním. Právě to navrhuje ministerstvo zdravotnictví v novele zákona o veřejném zdravotnictví.

Policie kvůli nahlášené bombě evakuovala školu v Hranicích, výbušninu nenašla

31.05.2024 11:50 Policisté od rána zasahovali na základní školy na Šromotově náměstí v Hranicích, kde jim byla nahlášena výbušnina v budově. Policisté nejprve uzavřeli školu a její personál i děti odvedli na bezpečné místo. Psi vycvičení na vyhledávání výbušnin ovšem ve škole žádnou bombu nenašli.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.