Putin tvrdí, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov

17.05.2024 22:40 Ruský prezident Vladimir Putin v pátek uvedl, že Rusko zatím neplánuje obsadit ukrajinské město Charkov. Ruská ofenzíva v Charkovské oblasti je podle jeho slov reakcí na ostřelování ze strany Ukrajiny, informuje agentura Reuters.

EU následuje Česko. Uvalila sankce na Voice of Europe, posvítila si i na ruská média

17.05.2024 22:40 Evropská unie sankcionovala čtyři mediální subjekty, které šíří ruskou propagandu. Kromě agentury RIA Novosti a deníku Izvestija a Rossijskaja Gazeta byly uvaleny sankce také na platformu Voice of Europe, kterou Česko už na konci března umístilo na národní sankční seznam. O sankcích informovala Rada EU. 

Třináct zemí včetně EU vyzvalo Izrael, aby neprováděl ofenzivu ve městě Rafáh

17.05.2024 22:40 Třináct zemí, včetně sedmi členů Evropské unie, vyzvalo Izrael, aby neprováděl rozsáhlou ofenzivu ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy a umožnil dovoz humanitární pomoci na toto palestinské území přes všechny dostupné přechody. 

Vatikán vydal normy, jak posuzovat nadpřirozené jevy

17.05.2024 22:40 Vatikánské Dikasterium pro nauku víry vydalo nové normy pro posuzování údajných nadpřirozených jevů. Nový dokument vstoupí v platnost v neděli 19. května, informoval zpravodajský web Vatican News.

Atentátník nebyl liberál ani extremista. Slovensko dementuje nepravdivé informace na internetu

17.05.2024 22:40 Slovenskem otřásl atentát na premiéra Roberta Fica. Střelcem, který po výjezdním jednání vlády pětkrát vystřelil na premiéra, byl Juraj Cintula. Internetem okamžitě začaly kolovat informace o "SBSkáři z Levic". Některé se však ukázaly jako nepravdivé.

Polovina Poláků souhlasí s tím, aby se ukrajinští muži vrátili bojovat na Ukrajinu

17.05.2024 22:40 Polovina Poláků souhlasí s tím, aby se ukrajinští muži, kterých se týká branná povinnost, vrátili na Ukrajinu. Vyplývá to z výsledků průzkumu agentury IBRiS, které zveřejnil polský deník Rzeczpospolita, uvedla agentura PAP.

Izraelská armáda během operace v Pásmu Gazy objevila těla tří rukojmích

17.05.2024 22:40 Izraelská armáda během noční operace v Pásmu Gazy objevila těla tří rukojmích, kteří byli uneseni z jihu Izraele při vpádu palestinských militantů 7. října 2023. Informovala o tom agentura AFP a zpravodajský web The Times of Israel.

Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje odsouzeným sloužit v ukrajinské armádě

17.05.2024 22:40 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým kategoriím odsouzených sloužit v ukrajinské armádě. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na údaje z webové stránky ukrajinského parlamentu.

Ruská armáda se u Charkova protlačila o 10 kilometrů. Ukrajinské jednotky ofenzivu zastavily

17.05.2024 16:30 Ruské síly postoupily v jedné části Charkovské oblasti o deset kilometrů, ale situaci na bojišti se ukrajinské armádě podařilo stabilizovat. Uvedl to v pátek ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovoru pro ukrajinská média, píše Reuters.

Izrael v Haagu popřel genocidu: Je tam tragická válka, nedochází tam ale ke genocidě

17.05.2024 16:30 Izrael v pátek na půdě Mezinárodního soudního dvora v Haagu uvedl, že válka v Pásmu Gazy je tragická, nejde však o genocidu. Reagoval na tvrzení Jihoafrické republiky , která ještě v prosinci podala stížnost vůči Izraeli za údajnou genocidu. 

Fico prodělal další operaci. Jeho stav je stále vážný, co bude dál ukáží až příští dny

17.05.2024 16:30 Slovenský premiér Robert Fico absolvoval v pátek chirurgický zákrok. Jeho stav je stabilizovaný, ale nadále vážný. Informovali o tom vicepremiér Robert Kaliňák a ředitelka banskobystrické nemocnice Miriam Lapuníková.

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

17.05.2024 16:30 Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Po Ficově atentátu se na sítích šíří nenávist. Případy řeší policie i v Česku

17.05.2024 16:30 Slovenská policie po středečním atentátu na premiéra Roberta Fica eviduje a vyšetřuje asi 40 případů šíření nenávisti na sociálních sítích. V pěti případech již zasahovala. Ve vysílání televize TA3 to ve čtvrtek řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok . 

ODS rozhodne o osudu Pavla Novotného až po eurovolbách

17.05.2024 16:30 Výkonná rada ODS bude v úterý 11. června rozhodovat o osudu starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného, jemuž kvůli některým vyjádřením hrozí vyloučení z vládní strany. Informovala o tom agentura ČTK. Rozhodnutí tak padne až po volbách do Evropského parlamentu. 

Pekarová Adamová vyrazila do Pobaltí. Lotyšsko dá čtvrt miliardy na munici pro Ukrajinu

17.05.2024 16:30 Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová navštívila v rámci baltské cesty Lotyšsko. V Rize jednala s předsedkyní parlamentu Daigou Mieriņou o dalších způsobech podpory Ukrajiny a s premiérkou Evikou Siliņou o bezpečnostní i ekonomické spolupráci. Na místní vojenské základně navštívila také české vojáky pomáhající chránit východní křídlo NATO.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.