Turistické značení - jeho historie sahá až do Rakouska-Uherska

24.04.2024 10:10 Česká republika má jednu tradici, kterou se nemůže pochlubit každý. Pravda, když byla 11. května 1889 označena první trasa ze Štěchovic na Svatojánské proudy červenou značkou, existovalo ještě rakousko-uherské mocnářství. Ale už tehdy se touto aktivitou zabýval Klub českých turistů, jenž měl v té době za sebou necelý rok své existence.

Tuniská Sahara – zrádná i krásná

23.04.2024 06:20 Sahara je se svou rozlohou 9 000 000 km² jednoznačně největší pouští světa, zaujímá třetinu celého afrického kontinentu a stejnou plochu jako třeba Čína nebo USA. Rozkládá se od západního pobřeží Afriky až k Rudému moři a pokrývá území jedenácti afrických států. Slovo „sahra“ znamená v arabštině jednoduše „poušť“.

Taishan – Pokojná hora

19.04.2024 14:20 Hora Taishan je nejnavštěvovanější a nejvíce uctívanou horou v Číně, poutníci i turisté ji zdolávají po celý rok. Pro svou monumentálnost, duchovní a historickou hodnotu byla v roce 1987 zapsána na Seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.

Starý a Nový židovský hřbitov v Praze

10.04.2024 04:00 Starý židovský hřbitov nacházející se na pražském Josefově fungoval od roku 1439 do roku 1787 a je na něm pohřbena řada významných osobností židovské komunity. Poté, co byl uzavřen, využívala židovská komunita k pohřbívání až do roku 1890 původně morový hřbitov na Žižkově. Ten však později nahradil Nový židovský hřbitov, jenž je součástí Olšanských hřbitovů.

Španělská synagoga stojí na místě nejstarší pražské židovské modlitebny

06.04.2024 00:40 V místě, kde kdysi stávala nejstarší pražská židovská modlitebna, byla roku 1868 vystavěna nádherná Španělská synagoga, která dodnes okouzluje kolemjdoucí unikátním maurským slohem. Jedná se o nejmladší synagogu tzv. Židovského města na pražském Josefově a bezpochyby je jednou z nejkrásnějších židovských staveb u nás.

Plavby s Riviera Tour - vyrazte s námi za poznáním Santorini, Turecka a nejkrásnějších míst Itálie

03.04.2024 17:00 Užijte si s námi letos nejen plavby na moři, ale také Nejkrásnější perly Itálie. V letošním roce vyrážíme celkem na tři exkluzivní speciální zájezdy, při kterých s lodí MSC Divina navštívíte nejen přístavy na trase plavby, ale také zajímavá místa ve vnitrozemí, do kterých se při klasických plavbách nedostanete. A to vše v základní ceně zájezdu!

Vaduz – lichtenštejnské knížecí sídlo

02.04.2024 02:01 Na švýcarsko-rakouských hranicích, na pravém břehu Rýna, leží Vaduz - hlavní město maličkého Lichtenštejnského knížectví. Toto přibližně 5 tisícové město je dnes sídlem lichtenštejnského knížete a jeho rodiny, vlády, zemského sněmu a také sídlem arcibiskupa. Vzhledem ke své poloze je úzce spjato jak se Švýcarskem a Rakouskem, tak i s nedalekým Německem.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.