Ekolist.cz 23.03.2023 03:30 Obsah rtuti v přehradě Skalka na Chebsku zůstává stále velmi vysoký. Příčinou je rtuť, kterou s sebou přináší přítok Ohře z Německa. Jde o řeku Reslavu, v níž byla loni naměřena nejvyšší koncentrace rtuti ve vodě od roku 1998. Vyplývá to z výsledků loňského měření koncentrace rtuti ve vodě a sedimentech Reslavy a Ohře, v sedimentech nádrže a na odtoku z nádrže Skalka i ve svalovině ryb odlovených ve vodní nádrži Skalka, který zveřejnilo Povodí Ohře . Podle mluvčího POH Jan Svejkovského se na německé straně připravují opatření, která by mohla přítok rtuti do Ohře snížit, vyhodnocování účinnosti ale potrvá několik let, řekl ČTK.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.