eXtra krása 20.03.2023 13:40 Zima se stále nevzdává, avšak jaro už klepe na dveře. První sluneční paprsky už začínají mít svou sílu, a tak je jisté, že i Velikonoce se blíží. Také milujete prodloužený víkend v jarním stylu? Užijte si ty letošní svátky na maximum a vychutnejte si je tradičním způsobem. Přestože jsou Velikonoce zejména křesťanským svátkem, v celé populaci se svátky staly velmi oblíbené. Je to proto, že jsou také oslavou jara. Velikonoční výzdoba je pastelová, barevná a kvetoucí. Přináší po dlouhé a depresivní zimě opět nádech veselosti a radosti. Křesťanský význam Velikonoc Tradiční pojetí oslavy tohoto jarního svátku pochází z křesťanské oslavy vzkříšení Ježíše Krista. Podle Bible byl Ježíš ukřižován na Velký pátek a třetí den opět vstal z mrtvých. Tento den je pro věřící velmi významný, proto se také bere jako jeden z nejdůležitějších svátků roku. Oslava jara V tomto období však ostatní nevěřící lidé oslavovali především příchod jara po dlouhé a krušné zimě. Především se oslavovalo probuzení půdy a přírody, příchod nového a plodného období ve všech směrech. Letošní Velikonoce Pokud se už nemůžete dočkat letošních velikonočních svátků, pak už jistě z vašeho diáře víte, že Velký pátek připadá na 7. dubna a Velikonoční pondělí pak na 10. dubna. Prodloužený víkend plný oslav jara si tak můžete užít naplno s rodinou a vychutnávat si tak tradice i sváteční pochoutky. Bonusem také je, že většina obchodů je přes svátky opět uzavřených. Myslete na to dopředu a udělejte si zásoby všeho, co o svátcích budete potřebovat. Zatímco na Velký pátek jsou obchody ještě otevřené podle klasické otevírací doby, na Velikonoční pondělí jsou veškeré obchody zavřené. Tradiční barvení vajec Ještě před samotnými svátky je potřeba se dobře připravit na oslavy a pomlázku. To spočívá zejména v barvení vajíček. Záleží zcela na vás a vašem vkusu, a tak mohou být vejce jednobarevná, pestrobarevná, ručně... Čtěte více Příspěvek Nenechte si uniknout letošní Velikonoce a užijte si všechny jarní tradice pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.