eXtra krása 06.03.2023 15:10 Blíží se jaro a s ním i ideální období pro detox. Jaro je odpradávna čas, kdy se tělo přirozeně zbavuje toxinů, aby se po zimě mohly znovu nastartovat jeho životní funkce. Jakmile se zbavíte všech škodlivin, které se ve vašem těle přes zimu usadily, budete se cítit plni energie, zmizí únava a zvýší se vaše imunita. Jak na očistu pomocí bylinek? Bylinky v každé domácnosti Nejen babičky, ale i naši předci sázeli na blahodárnou sílu bylinek. V současné době se tento trend vrací a doporučuje je i čím dál více lékařů jako doplňkovou léčbu nebo prevenci. Pokud nemáte čas bylinky sbírat, můžete vyzkoušet bylinářství, kde vám rádi poradí i s přípravou a vhodnou formou konzumace. Obchody nabízejí například výtažky z bylin ve formě čajů, tablet či kapek, ale najdete zde i různé olejíčky a náplasti. Jarní očista pomocí bylinek Ostropestřec mariánský Ostropestřec mariánský je bodláková bylina s fialovými květy, která je známá především jako pomocník na podporu a regeneraci jater, ale také při kožních potížích, po léčbě antibiotiky nebo při únavě a vyčerpání. Pro očistu našeho těla se nejvíce užívají jeho semínka, která účinně pomáhají s detoxikací jater po zimě. Pro dosažení co nejlepšího efektu je vhodné užívat ostropestřec mariánský jako kúru, tedy po dobu několika týdnů. Během této doby se doporučuje omezit konzumaci alkoholu, tučných jídel a syntetických léků. Bříza bělokorá V přírodní medicíně je bříza vysoce ceněna pro své antivirové účinky. Jakmile se začnou zelenat první lístky, je dobré je natrhat, usušit a uvařit si z nich čaj. Kůra břízy se pak nejčastěji používá pro odvar. Setkat se ale můžete také s tinkturou, kterou si jednoduše nakapete do vody a vypijete. Absolutně nepřekonatelná je však březová míza, které se také říká nápoj bohů. Je skvělá pro jarní očistu a posílení imunity. Pročišťuje játra i ledviny, je silně močopudná,... Čtěte více Příspěvek Bylinky vhodné pro jarní restart pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlení

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.