Btctip.cz 24.02.2023 04:30  BlueWallet je jednou z nejoblíbenějších bitcoinových peněženek. Nabízí příjemné uživatelské rozhraní a možnost založit on-chain i Lightning Network peněženku. Tak tomu bylo alespoň do včerejšího dne, kdy vývojáři oznámili, že vypnou svůj LN uzel. Přesuňte své saty včas Společnost provozující peněženku BlueWallet včera oznámila, že má v plánu vypnout svůj Lightning uzel. Díky němu měli uživatelé této peněženky možnost založit si ve svém účtu Lightning Network peněženku a posílat bitcoiny za minimální poplatky. Prozatím je možné vybírat prostředky, vytváření nových LN peněženek a příjem satů na stávající peněženky ale již nebude možný. Pokud tedy máte nějaké saty na BlueWallet, přesuňte je na jiné peněženky do 30. dubna, kdy bude uzel definitivně odpojen. Společnost uvádí, že LN uzel vznikl jako víkendový experiment na vyzkoušení této technologie. Dodává také, že na trhu je řada daleko lepších peněženek, které sledují aktuální trendy Lightning Network a BlueWallet nemá ambice dále tyto peněženky provozovat. Je pravda, že na rozdíl od některých jiných peněženek BlueWallet například vůbec nenabízí LNUrl, které je dnes velmi oblíbené například při posílání donatů.  Odpojení uzlu se týká pouze uživatelů, kteří využívají uzel provozovaný BlueWallet. Pokud máte vlastní uzel založený na LndHub, bude vaše peněženka fungovat dále. Tento open-source uzel bude společností udržován a bude i nadále funkční. I po vypnutí uzlu BlueWallet budou uživatelé schopni připojit svůj vlastní LndHub do aplikace či jiných peněženek, které podporují LndHub API. V případě, že nemáte vlastní LndHub a používáte uzel provozovaný BlueWallet nezapomeňte: Služba bude vypnuta 30. dubna a všechny nevybrané saty na uzlu budou ztraceny Pokud zde nějaké saty máte, co nejdříve je přesuňte na jinou peněženku Pokud provozujete vlastní LndHub uzel, tato změna se vás netýká Běžné on-chain bitcoinové peněženky budou fungovat i nadále https://twitter.com/bluewalletio/status/1628733798438281216 Jako případné alternativy uvádí vývojáři svůj LndHub uzel, který si může kdokoliv spustit na vlastním zařízení. Případně je možné využít jiné řešení, kterým je například software pro provoz vlastního LN uzlu s názvem LNbits. Ten používá například i Paralelní Polis, u které si můžete založit peněženku také. Za svou novou peněženku můžete zvolit také ověřené aplikace pro iOS i Android - Phoenix Wallet, Breez Wallet nebo jednoduchou Wallet of Satoshi. Pokud používáte Lightning Network jen k nákupu kávy nebo donatování oblíbených youtuberů, jistě bude stačit jedna z výše uvedených peněženek. Pokud ale hodláte na Lightning Network provozovat platby pro svůj e-shop je samozřejmě lepší mít vlastní uzel. To ale samozřejmě každý zkušený uživatel Lightning Network jistě ví. Příspěvek BlueWallet vypne svůj Lightning Network uzel. Přesuňte své saty včas pochází z

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.