Kdy nakoupíte bitcoin u českých bank? Kryptoměny dávají vzpomenout na kauzu kultury kriplů

18.04.2024 20:20  V Česku by se mohlo brzy odehrát volné pokračování jednoho z nejzajímavějších byznysových příběhů letošního roku.

Pražská burza mírně rostla, brzdil ji slabý výkon ČEZ

18.04.2024 20:20  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Odbory si nepřejí Royal Mail vlastněnou cizinci. Labouristé prý jsou ke Křetínskému vstřícnější

18.04.2024 20:20  Zájem českého miliardáře Daniela Křetínského o převzetí skupiny International Distribution Services budí velkou pozornost britských politiků i odborářů. Odmítavě se ke koupi vlastníka tradiční poštovní společnosti Royal Mail staví například Odborový svaz zaměstnanců v komunikacích. Nabídce Křetínského by údajně naopak mohli být nakloněni zatím ještě opoziční labouristé.

Odchod dopravního podniku z projektu v Holešovicích by Prahu stál 1,3 miliardy, tvrdí předžalobní vý

18.04.2024 20:20  Pražský dopravní podnik obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. Vedení metropole chce ze společnosti vystoupit, ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody. Náměstek primátora Zdeněk Hřib považuje požadavek na případnou náhradu škody za bezpředmětný, o dalším postupu bude podle něj rozhodovat rada města.

Tendr za 86 miliard. Dopravní podnik chce vlaky bez řidiče pro linky metra C a D

18.04.2024 14:40  Pražský dopravní podnik vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 86 miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep.

V Česku se v prvním kvartálu vyrobilo rekordní množství aut. Ubylo ale elektromobilů

18.04.2024 14:40  Výroba osobních aut v Česku v prvním čtvrtletí meziročně vzrostla o 11,5 procenta na 394 443 vozů. Je to dosud nejvyšší produkční výsledek prvního kvartálu. Výroba elektrických vozidel klesla o třetinu na 27.024 aut a jejich podíl na tuzemské produkci automobilů meziročně klesl z 11,7 procenta na 6,8 procenta. Oznámilo to dnes Sdružení automobilového průmyslu.

Z letiště v Dubaji se po povodni opět létá, lety ale budou mít zpoždění

18.04.2024 14:40  Mezinárodní letiště v Dubaji dnes postupně obnovuje provoz po rozsáhlém omezení letů způsobeném úterními rekordními přívalovými dešti. I dnes se ale na tomto nejrušnějším letišti světa očekávají zpoždění, napsal místní deník The National. V Dubaji, která je s necelými čtyřmi miliony obyvatel, nejlidnatějším městem Spojených arabských emirátů , také stále zůstávají uzavřené některé silnice.

Výpověď bez udání důvodu nebude. ODS se podvolí Jurečkovi, zákoník práce se nezpružní

18.04.2024 14:40  Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka představil změny v zákoníku práce. Úplně ale míjí priority, které by přeregulovaný trh práce zpružnily. Mezi navrhovanými změnami totiž chybí zaměstnavateli i koaliční ODS žádaná výpověď bez udání důvodu. Vypadá to, že se ODS nechá zatlačit do kouta politikem aktuálně tříprocentní strany. 

Boston Dynamics představili nového robota Atlas. Bude se zaučovat v továrnách Hyundai

18.04.2024 14:40  Americká společnost Boston Dynamics, která se na trhu s humanoidními roboty pohybuje nejdéle, představila nový model. Nový Atlas nahradil předchozí hydraulickou verzi, plně elektronický robot se pohybuje úplně jinak a podle Boston Dynamics by měl být „nejdynamičtějším robotem na světě“.

Kovosvit je v insolvenčním řízení, část zaměstnanců nedostala výplatu

18.04.2024 14:40  Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Kovosvit MAS Machine Tools navíc nezaplatila dvěma stovkám zaměstnanců mzdy za březen. Vyplývá to z informací z insolvenčního rejstříku a odborářů.

Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání ztrácí

18.04.2024 14:40  Polsko patří mezi členské země Evropské unie s nejvyšším nominálním růstem průměrné mzdy i minimální mzdy. K citelnému zvýšení minimální mzdy došlo již od ledna. K dalšímu zvýšení minimální mzdy má dojít na základě vládního rozhodnutí z loňskeho podzimu od července 2024. Jak vysoké jsou mzdy v Polsku?

Tchaj-wan v Praze spouští první mezinárodní čipové centrum. V Česku brzy otevře další dvě

18.04.2024 14:40  Investice Tchaj-wanu do polovodičových center v Česku nakonec budou větší, než se původně čekalo. Tchajwanský polovodičový výzkumný institut provozovaný tamní vládou v Praze letos v září otevře své první mezinárodní tréninkové centrum na návrh čipů. To doplní již oznámené centrum pro výzkum čipových dodavatelských řetězců a připravované centrum návrhu čipů v Brně.

Mzdy v Polsku strmě rostou. Česko ve srovnání výrazně ztrácí

18.04.2024 10:00  Polsko patří mezi členské země Evropské unie s nejvyšším nominálním růstem průměrné mzdy i minimální mzdy. K citelnému zvýšení minimální mzdy došlo již od ledna. K dalšímu zvýšení minimální mzdy má dojít na základě vládního rozhodnutí z loňskeho podzimu od července 2024. Jak vysoké jsou mzdy v Polsku?

Chorvatské parlamentní volby vyhrála už potřetí proevropská vládní strana HDZ

18.04.2024 10:00  Chorvatské parlamentní volby vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou bude mít 42 křesel. Podle dnešních informací chorvatských médií to vyplývá z průběžných výsledků po sečtení téměř 98 procent volebních okrsků. K volbám přišlo téměř 62 procent voličů. Plenković prohlásil, že již dnes chce začít hledat v novém parlamentu podporu pro svou další vládu.

Praha uvízla v parkovacím středověku. Chytřejší systém by pomohl byznysu i lidem

18.04.2024 10:00  Už čtyři měsíce probíhá mezi pražským magistrátem a sedmapadesáti městskými částmi debata o budoucnosti parkování v metropoli. Z magistrátu jim před loňskými Vánoci odešel k připomínkám návrh změn v oblasti parkování. Zatím jde jen o dokument magistrátního odboru dopravy, na němž doposud není politická shoda. Najít vůbec nějaký konsenzus ale nebude vzhledem ke stávajícímu počtu připomínek vůbec snadné.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.