Zlatou éru střídají těžké časy. Investoři do startupů mají problém sehnat peníze. Pomoc chystá stát

25.04.2024 13:20  Fondy rizikového kapitálu zaměřené na investice do startupů v posledních letech v Česku i ve světě rostly jako houby po dešti. Po období nadšení ale přichází návrat do reality. Už nyní některé z nich couvají ze svých plánů, protože na plánované investice nejsou s to sehnat dost kapitálu. A trh vykazuje i další rizikové momenty, které brzdí chuť investorů vkládat peníze do ne zrovna jistého oboru.

Věřitelé Liberty Ostrava schválili restrukturalizační plán, potvrdil notář

25.04.2024 13:20  Ustanovený notář potvrdil, že potřebná většina oprávněných věřitelů společnosti Liberty Ostrava oficiálně schválila její restrukturalizační plán. Oznámila to dnes Liberty, která už minulý týden sdělila, že plán schválila valná většina věřitelů. Výsledky musí potvrdit soud.

Stát podporuje startupy jako nikdy dřív. Vláda o tom ale nemluví. A možná to dokonce ani neví

25.04.2024 13:20  Z častých stesků by se mohlo zdát, že stát sice rád mluví o modernizaci ekonomiky, ale nic moc pro ni nedělá. Realita je přitom nadějnější, alespoň pokud jde o startupy. V posledních letech se rozeběhlo hned několik projektů, které by mohly podpořit jejich rozvoj. Nejviditelnější je několikamiliardová finanční injekce, kterou stát mezi mladé inovativní firmy rozdělí. O těchto projektech ale jako by vláda snad ani nevěděla – alespoň o nich téměř nemluví. Pomoc startupům se objevila mezi právě zveřejněnými prioritami Pirátů pro zbývající měsíce volebního období. Chtěli by dotáhnout zákon o zaměstnaneckých akciích nebo zjednodušit příchod kvalifikovaných lidí ze zahraničí. Počátky státních pokusů o péči o startupy jsou ale překvapivě mnohem starší.

Nemocenská při zkráceném úvazku: Na jakou výši dosáhnete?

25.04.2024 13:20  Řada zaměstnanců z různých preferuje práci na zkrácený úvazek. Jak je to ale během nemoci? Máte nárok na nemocenskou? A proč nemohou na zkrácený úvazek pracovat předčasní důchodci?

Moneta Money Bank zvýšila čistý zisk, pomohl zájem lidí o investiční produkty

25.04.2024 13:20  Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1,3 miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Moneta to dnes oznámila v tiskové zprávě.

České dráhy se zbavily veškerých ztrát z minulosti. Rekordní zisk slaví i RegioJet

25.04.2024 13:20  Největší hráči tuzemské železnice sílí. Rekordní výsledky ohlásily jak České dráhy, tak jejich největší soukromý konkurent RegioJet podnikatele Radima Jančury. České dráhy loni dosáhly historicky nejvyššího zisku. Pomohly si odprodejem části majetku, po třech letech ztrát nicméně spoluvytvořil zisk i segment osobní dopravy. Drahám se podařilo přilákat o sedm milionů více cestujících, celkem jich svezly přes 164 milionů.

Mrazy přijdou ovocnáře na miliardu korun, ministerstvo jim pošle injekci

25.04.2024 13:20  Škoda na úrodě ovoce kvůli mrazům přesáhne podle odhadů ovocnářů miliardu korun. Poškozena je většina ovocných stromů v Čechách, mrazy zlikvidovaly téměř 100 procent úrody. Škody na Moravě jsou asi 50 procent, vlivem počasí se tam situace může zhoršit. Ministerstvo zemědělství spustí program s pomocí 70 až 100 milionů korun pro pěstitele ovoce, jeho výši upřesní. Novinářům to dnes v Daminěvsi na Mělnicku řekli ministr zemědělství Marek Výborný a předseda Ovocnářské unie Martin Ludvík.

Ministryně pro vědu a výzkum Langšádlová z TOP 09 podala demisi. Ztratila podporu strany

25.04.2024 13:20  Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová se rozhodla podat demisi. TOP 09 to dnes oznámila v tiskové zprávě. Podrobnosti sdělí Langšádlová společně s předsedkyní strany Markétou Pekarovou Adamovou a prvním místopředsedou TOP 09 Vlastimilem Válkem na briefingu, který se uskuteční ve 13:30 v Poslanecké sněmovně.

Nečekaný brněnský obchod. Majitel Komety Zábranský koupil fotbalovou Zbrojovku

25.04.2024 13:20  Novým majitelem fotbalové Zbrojovky Brno se stal Libor Zábranský, který vlastní i hokejovou Kometu. Bývalý hokejový reprezentant přebírá v druholigovém celku osmdesátiprocentní podíl, uzavření transakce dolaďují právníci. Oba kluby to oznámily v tiskové zprávě.

Škoda Auto představila unikátní sportovní vůz pro hru Gran Turismo 7

25.04.2024 13:20  Škoda Auto ve světové premiéře představila studii sportovního čistě elektrického jednomístného vozu. Škoda Vision Gran Turismo ale vznikla jen pro počítačovou hru Gran Turismo 7. Bude se tak s ní možné setkat pouze na herních konzolích PlayStation. 

Ranní check: Valorizace důchodů bude štědřejší, Mallu se nedaří, ČD chtějí nové sídlo

25.04.2024 08:20  Dobré ráno! Je 116. den v roce, svátek má Marek. V tento den v roce 1990 raketoplán Discovery umístil na oběžnou dráhu Země Hubbleův teleskop. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Stát podporuje startupy jako nikdy dřív. Vláda o tom ale nemluví, a snad o tom ani neví

25.04.2024 08:20  Z častých stesků by se mohlo zdát, že stát sice rád mluví o modernizaci ekonomiky, ale nic moc pro ni nedělá. Realita je přitom nadějnější, alespoň pokud jde o startupy. V posledních letech se rozeběhlo hned několik projektů, které by mohly podpořit jejich rozvoj. Nejviditelnější je několikamiliardová finanční injekce, kterou stát mezi mladé inovativní firmy rozdělí. O těchto projektech ale jako by vláda snad ani nevěděla – alespoň o nich téměř nemluví. Pomoc startupům se objevila mezi právě zveřejněnými prioritami pirátů pro zbývající měsíce volebního období. Chtěli by dotáhnout zákon o zaměstnaneckých akcií nebo zjednodušit příchod kvalifikovaných lidí ze zahraničí. Počátky státních pokusů o péči o startupy jsou ale překvapivě mnohem starší.

Jsou vaše výdaje skutečně jednorázové? V sestavování domácích rozpočtů děláme chybu

25.04.2024 08:20  Jsme schopni dobře odlišit jednorázové výdaje od těch pravidelných? Není to úplně jednoduchá otázka a často se v ní chybuje. Může to způsobit spoustu problémů, takže stojí za to se nad tím alespoň zamyslet. Z jednoho malého výzkumu finanční gramotnosti mezi mladými lidmi vyplynula celá řada známých skutečností. Že mladí často přemýšlejí nad alternativními investicemi, umějí používat aplikace, informace sbírají na internetu a šetřit či investovat chtějí zejména kvůli tomu, aby si jednou pořídili vlastní bydlení.

Zuckerbergova Meta zdvojnásobila zisk. Miliardy dolarů pošle do vývoje AI

25.04.2024 08:20  Americká internetová společnost MetaPlatforms v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp, ve středeční výsledkové zprávě dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence a posilování infrastruktury pro jejich podporu.

Zdraví vyžaduje celistvý pohled na člověka, zásadní je diagnostika, říká Libor Varhaník

25.04.2024 08:20  MediCast je série e15 Castu, ve které šéfredaktor Nikita Poljakov se spolumoderátorem Tomášem Drbalem ze společnosti BTL probírají témata spojená se světem medicíny, technologií a byznysu. Hostem čtvrtého dílu byl Libor Varhaník, bývalý úspěšný atlet a v současnosti především sportovní funkcionář a mimo jiné i místopředseda Českého olympijského výboru. Jak důležité je pro vrcholové sportovce zdraví a jak se olympionici udržují v kondici? 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.