Týdenní výhled filmů: Coenovská road movie Panenky na útěku, návrat Monty Python i jeptiškovský horo

18.03.2024 22:30 Pravidelný výhled začínajícího filmového týdne představí pět premiérových titulů v kinech a zároveň upozorní na některé z nových přírůstků do katalogů rozmanitých VOD platforem. Distribuce bude ve znamení různorodých road movies, absurdna i mysteriózna.

Kyjev se může radovat. EU se dohodla na navýšení fondu EPF o pět miliard eur

18.03.2024 22:30 Unijní státy odsouhlasily navýšení prostředků v rámci Evropského mírového nástroje o pět miliard eur. Peníze poslouží k vojenské pomoci Ukrajině, konkrétně vznikne speciální fond Ukraine Assistance fund . Definitivní shody dosáhli ministři zahraničí členských zemí. 

Putin slavil triumf s občany na Rudém náměstí. Hymnu zpíval i s poraženými

18.03.2024 22:30 Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí slavil své vítězství v prezidenských volbách, které západní země považují za nedemokratické. Putin se setkal s občany na moskevském Rudém náměstí, za nepřetržitého skandování vyzdvihl anexi ukrajinských regionů. 

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských voleb

18.03.2024 22:30 O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

Zuzana Čaputová v Praze uctila památku obětí tragické střelby na FF UK

18.03.2024 22:30 Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v pondělí přijela na návštěvu Prahy, kde uctila památku obětí tragické střelby na FF UK. Sejít se dnes má také se dvěma z nejvyšších českých ústavních činitelů. 

Policista, který v opilosti napadl v Praze dívku, má skončit ve službě

18.03.2024 22:30 Policie zahájila s příslušníkem, který měl v únoru v opilosti napadnout dívku v Praze, řízení o zproštění výkonu služby. Informovala o tom v pondělí na sociální síti X. Už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Černý kašel má první letošní oběť v Česku, potvrzují statistiky SZÚ

18.03.2024 22:30 Černý kašel má v Česku letos první oběť, vyplývá z dnes zveřejněných statistik Státního zdravotního ústavu . Lékaři od začátku roku evidují zjevný nárůst počtu případů pertuse, potvrdilo se jich už 3101. Za poslední týden přibylo 827 případů. 

Sníh z českých hor nadále mizí. Tání bude pokračovat, uvedli meteorologové

18.03.2024 22:30 V Česku se momentálně souvislá sněhová pokrývka vyskytuje pouze na hřebenech Šumavy, Krkonoš a Hrubého Jeseníku. Maximálních hodnot bylo dosaženo už v únoru. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu navíc bude tání sněhu pokračovat. 

Česko jako postsovětský satelit? Americký deník upravil titulek článku o munici pro Ukrajinu

18.03.2024 16:31 Americký deník Wall Street Journal po vlně příspěvků na sociálních sítích upravil titulek článku, v němž se věnuje české iniciativě, jejímž cílem je získání dělostřelecké munice pro Ukrajinu, která už přes dva roky čelí ruské agresi. 

Černého kašle nadále přibývá po stovkách případů. Experti mají jedno doporučení

18.03.2024 16:31 V Česku během uplynulého kalendářního týdne přibylo 827 případů černého kašle, vyplývá z nejnovějších dat Státního zdravotního ústavu . Letos se už potvrdilo 3101 případů tohoto onemocnění. Odborníci v současnosti doporučují zejména očkování těhotných žen. 

Exprezident Zeman zůstává v nemocnici. Není jasné, kdy bude z Motola propuštěn

18.03.2024 16:31 Lékaři v pondělí zhodnotili zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží v pražské Fakultní nemocnici Motol, kde podstoupil operaci. Podle nejnovějších informací je při vědomí a spolupracuje s lékaři na rehabilitaci po provedeném zákroku. 

Danko odstoupil ze slovenské prezidentské volby. Podpořil jednoho z kandidátů

18.03.2024 16:31 Předseda Slovenské národní strany Andrej Danko se v pondělí oficiálně vzdal kandidatury na prezidenta. Vysvětlil to vývojem preferencí a snahou netříštit národně-konzervativní síly. Ve volbách podpořil exministra spravedlnosti Štefana Harabina.

Severokorejci opět provokují sousedy. Odpálili několik raket do moře

18.03.2024 16:31 Severokorejská diktatura v pondělí odpálila několik raket krátkého doletu, informoval o tom její jižní soused. Podle agentury Reuters se jednalo o první takový test po dvou měsících, Soul a Tokyo podrobily Pchjongjang ostré kritice. 

Medvěd na Slovensku pronikl do ulic třicetitisícového města. Zranil několik lidí

18.03.2024 16:31 Medvědi dělají na Slovensku v posledních dnech pořádný rozruch. Po tragickém incidentu v Demänovské Dolině zemřela jednatřicetiletá Běloruska, v neděli se pak šelma proháněla ulicemi třicetitisícového Liptovského Mikuláše. Pět lidí utrpělo zranění. 

Princezna Kate půjde s pravdou ven, naznačují zdroje z Velké Británie

18.03.2024 10:50 Brity znepokojuje, jak málo toho ví o zdravotním stavu oblíbené princezny Kate, která v úvodu roku podstoupila operační zákrok. Od té doby se neukázala na veřejnosti. Podle nejnovějších informací by se však manželka prince Williama výhledově mohla lidem ukázat.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.