Raná péče - pomoc od samého začátku

Datum: 26.09.2016
Praha 26. září (PROTEXT) - Raná péče Diakonie ČCE Praha poskytuje od roku 1994 pomoc rodinám, které vychovávají dítě raného věku s vývojovým, mentálním, pohybovým či kombinovaným postižením. Narozením dítěte s postižením nastává obvykle rodině období intenzivní...
Praha 26. září (PROTEXT) - Raná péče Diakonie ČCE Praha poskytuje od roku 1994 pomoc rodinám, které vychovávají dítě raného věku s vývojovým, mentálním, pohybovým či kombinovaným postižením. Narozením dítěte s postižením nastává obvykle rodině období intenzivní psychické zátěže, obav o zdraví a další vývoj miminka. Nelehká situace je i v rodinách, kde se děťátko opožďuje ve vývoji. Cílem rané péče je pomoci rodině překonat dobu nejistoty, zorientovat se v náročné situaci po zjištění postižení dítěte a porozumět jeho speciálním potřebám. Rodina spolupracuje s poradkyní rané péče; v průběhu spolupráce může využívat jednotlivé služby; např. podpůrný rozhovor, posuzování vývoje dítěte, doporučení vhodných činností pro optimální rozvoj, zapůjčení pomůcek a literatury, sociálně právní poradenství, pomoc při orientaci v nabídce rehabilitačních pomůcek, zprostředkování kontaktů na další odborníky, pomoc při vyhledání vhodného předškolního zařízení, apod. Všechny služby rané péče jsou pro uživatele zdarma; služba je financována z veřejných zdrojů - rozpočtu MPSV, krajů, měst a jednotlivých obcí, kde služba působí. Také ale od dárců a soukromých nadací. V roce 2016 děkujeme za podporu mj. Nadaci Agrofert, která podpořila činnost služby ve všech 4 krajích částkou 90.tis. Kč. Kontakt: www.rana-pece.cz, www.diakonie-praha.cz, jaros@diakonie-praha.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.