Máte spokojené zaměstnance?

Datum: 23.09.2016
Praha 23. září (PROTEXT) - Nedávno jsem četla rozhovor s jedním vysoce postaveným manažerem úspěšné české firmy, který kladl velký důraz na to, aby jeho zaměstnance práce bavila a aby byli v práci spokojení. Tomu pak přisuzoval významný podíl na celkovém úspěchu firmy....
Praha 23. září (PROTEXT) - Nedávno jsem četla rozhovor s jedním vysoce postaveným manažerem úspěšné české firmy, který kladl velký důraz na to, aby jeho zaměstnance práce bavila a aby byli v práci spokojení. Tomu pak přisuzoval významný podíl na celkovém úspěchu firmy. Je hezké vidět, že existují zaměstnavatelé, kterým záleží na jejich tzv. human resources a že je nepovažují jen za jeden z dalších vstupů do výroby. Že se zajímají o to, jak se jejich zaměstnanci v práci cítí, zda je práce baví a naplňuje. Dbají na jejich osobní rozvoj, kariéru, ale třeba i na možnosti zábavy a volnočasového vyžití nebo dokonce zdravý životní styl. A ono to, zdá se, funguje. Spokojený zaměstnanec bývá totiž i výkonný a loajální zaměstnanec. A jak může taková péče o zaměstnance v praxi vypadat? Jak lze například dbát o zdraví zaměstnanců? Například tím, že jim zaměstnavatel poskytne nadstandardní zdravotní péči, závodního lékaře nebo lékaře specialistu dle druhu vykonávané práce přímo ve firmě, ale třeba i zdravé stravování v závodní jídelně nebo sportovní vyžití po práci. Zaměstnanci budou zdravější, ubydou návštěvy u lékařů a absence, sníží se nemocnost, zvýší se výkonnost, a to vše se pozitivně projeví na výsledcích firmy. U určitých profesí bude zase hrát prim osobní rozvoj, kariéra a další vzdělávání. Zaměstnavatel může zaměstnancům finančně přispívat na vzdělávací kurzy nebo je sám pořádat. Když jsou zaměstnanci v práci spokojení, sníží se zpravidla i fluktuace. A každý zaměstnavatel, který se s tímto problémem potýká, ví, jak těžké je dosahovat dobrých výsledků, když se lidé ve firmě neustále mění. K dobrým výsledkům firmy nepřispívá ani stísněná a depresivní atmosféra nebo kolektiv znuděných či permanentně naštvaných zaměstnanců, kteří jen hledají způsob, jak se práci co nejvíce vyhnout, a pracovní dobu tráví zábavou na internetu a pomlouváním zaměstnavatele. Zkrátka, budou-li spokojení zaměstnanci, pozitivně se to odrazí na výsledcích firmy a následně bude spokojen i jejich zaměstnavatel. Kontakt: http://www.tukutuku.cz/
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.