Pospíchej pomalu - Tukutuku

Datum: 28.07.2016
Praha 28. července (PROTEXT) - Také se vám občas stane, že potřebujete doma či v práci udělat 5 věcí najednou? Když člověk spěchá, dopouští se řady chyb a hlavně se vystavuje stresu. Odborníci radí, že pospíchat bychom měli pomalu a hlavně se máme ohlížet na náš životní...
Praha 28. července (PROTEXT) - Také se vám občas stane, že potřebujete doma či v práci udělat 5 věcí najednou? Když člověk spěchá, dopouští se řady chyb a hlavně se vystavuje stresu. Odborníci radí, že pospíchat bychom měli pomalu a hlavně se máme ohlížet na náš životní rytmus. U každého člověka je naprosto přirozené, že jsou dny, kdy bez problémů pracuje i 16 hodin denně, vše se mu daří, ničím se nezdržuje a vše mu jde zkrátka od ruky. Někdy ale nastane den, kdy nejsme schopni udělat vůbec nic, nesoustředíme se, dostavuje se prokrastinace, chodíme od ničeho k ničemu... Je to normální! Naše tělo a mysl si zkrátka umí říci, kdy potřebují volno a my bychom je měli poslouchat, protože odpočinek a zábava nám opět dodají energii, abychom následně dokázali zvládat několik úkolů najednou. Podle odborníků je důležité, abychom si práci správně plánovali. Co se týče zaměstnání, tak tam bychom si náročnější úkoly měli řadit na začátek týdne, protože po víkendu bychom teoreticky měli mít nejvíce energie a elánu. Ke konci týdne bychom měli pracovat jen na případných restech, ale už nerozjíždět žádné složitější operace, aby nám mysl dovolila přes víkend opět odpočívat. Co se týče domácích úkolů a domácí práce, tak složitější a fyzicky náročnější činnosti bychom si měli plánovat na dopolední hodiny, kdy je na tom nejlépe naše fyzička. Psychologové tvrdí, že je velkou chybou, když chceme víkendové ráno začít tím, že si například vyčistíme mailovou poštu nebo dopíšeme dopis. To jsou činnosti, které můžeme udělat klidně večer u televize, zbytečně tím „zabijeme“ naši největší fyzickou energii a pak už vlastně nestihneme prakticky nic, protože se nám najednou nechce. Na dopoledne je dobré plánovat luxování, povlíkání, nákupy, práci na zahradě apod. Když se naučíme takto pracovat s naší energií, zvládneme podle odborníků daleko více věcí a ještě nám zbyde čas na relaxaci a zábavu. Zábavu a práci je třeba rozdělovat. Když si řekneme, že teď pracujeme, měli bychom se vyvarovat všem rušivým vlivům. Nejhorším narušitelem práce jsou podle výzkumů mobilní telefony a také lákavé odkazy na internetu. Člověk se rázem odtrhne od práce a zbytečně ztrácí čas. Úkol, který zvládneme za hodinku, rázem trvá jednou tak déle. Stejně tak, když máme odpočívat a relaxovat, tak bychom se měli vyvarovat pracovním myšlenkám nebo nápadu jen tak se podívat do pracovní mailové schránky. Pokud relaxujeme u internetu, tak hledejme opravdu jen zábavu, tedy hry, online časopisy, inspirativní články, blogy a nic neřešme. Zkrátka práce a zábava se musí oddělit a když se přeci jen dostaneme do situace, že musíme stihnout mnoho úkolů najednou, mějme na paměti, že pospíchat se má pomalu! Kontakt: TUKUTUKU MAGAZÍN vydavatel: Personal ONE s.r.o., Praha
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.