Prahou prošel Slušný pochod

Datum: 26.05.2016
Praha 26. května (PROTEXT) - Prahou prošel Slušný pochod. Maminky překonaly kočárkový rekord. Ve Žlutých lázních včera proběhl 7. ročník akce S KOČÁRKEM PRAHOU. Celodenní akci letos poprvé zahájil Slušný pochod: na 3,5 km dlouhou trasu podél Vltavy se vydala tisícovka maminek....
Praha 26. května (PROTEXT) - Prahou prošel Slušný pochod. Maminky překonaly kočárkový rekord. Ve Žlutých lázních včera proběhl 7. ročník akce S KOČÁRKEM PRAHOU. Celodenní akci letos poprvé zahájil Slušný pochod: na 3,5 km dlouhou trasu podél Vltavy se vydala tisícovka maminek. Podporu happeningu, bojujícímu za toleranci a bezpečnost ve veřejném prostoru vyjádřilo 4900 lidí a byl prolomen rekord v počtu kočárků na jednom místě, sešlo se jich 1264. Aktivní rodiče s dětmi ovládli centrum Prahy. Kromě účasti v pochodu na akci do Žlutých lázní směřovali i historickou tramvají a speciálně vypraveným parníkem. "O parník byl podle očekávání největší zájem, zdarma se svezlo takřka tisíc spokojených cestujících," sdělila nadšení z velkého počtu návštěvníků Olga Kunešová, zakladatelka iniciativy S kočárkem Prahou. Podporu akci vyjádřila řada známých rodičů: Iveta Vítová Lutovská, Andrea Kalivodová, Sandra Nováková, Míša Maurerová, Jana Bernášková, Kateřina Kristelová, Eva Decastelo nebo Bořek Slezáček. "Po dnešku není pochyb, že budoucnost bezpečné bezbariérové dopravy leží na srdci většině rodičů a našich spoluobčanů," konstatuje Jiřina Faloutová, výkonná ředitelka iniciativy S kočárkem Prahou a doplňuje: "Dnešním happeningem a Slušným pochodem naše aktivity ale nekončí, naopak. Pokračujeme s dalšími tématy: zaměříme se také na úctu ke stáří, hendikepované spoluobčany a všeobecnou slušnost společnosti." Jednodenní aktivita S kočárkem Prahou se tak letos proměnila na celoroční Slušnou kampaň. Do akce se zapojily městské části Praha 1 a Praha 4, Magistrát hl. města Prahy, Dopravní podnik hl. města Prahy, BESIP a České dráhy. Záštitu poskytl náměstek primátorky hl. m. Prahy pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek a starostové městských částí Praha 1 Oldřich Lomecký a Praha 4 Petr Štěpánek. Iniciativa také děkuje hlavním partnerům: společnostem AHOLD (obchody Albert), Electrolux, MetLife Europe Limited a Oborové zdravotní pojišťovně. Zvláštní dík patří také žákům a studentům Střední průmyslové školy dopravní, a.s. Praha Motol, kteří přispěli k hladkému průběhu akce. Fotografie z akce naleznete zde: http://bit.ly/1TLsBpE (kredit: S kočárkem Prahou 2016) Kontakt pro média: Olga Kunešová, olga.kunesova@bfco.cz +420 602 105 322 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.