ČTK představila nová vylepšení zpravodajského servisu

Datum: 26.05.2016
Praha 26. května (PROTEXT) - ČTK představila nová vylepšení svého zpravodajského servisu, která připravila na základě průběžných konzultací s klienty a s využitím zkušeností partnerských agentur v zahraničí. "Cílem změn je zlepšit naše služby pro média s průběžným...
Praha 26. května (PROTEXT) - ČTK představila nová vylepšení svého zpravodajského servisu, která připravila na základě průběžných konzultací s klienty a s využitím zkušeností partnerských agentur v zahraničí. "Cílem změn je zlepšit naše služby pro média s průběžným zpravodajstvím," shrnul význam novinek šéfredaktor a generální ředitel ČTK Jiří Majstr. V textovém zpravodajství výrazně přibude rychlých informací, především hutných headlinů a krátkých strukturovaných zpráv. "Zpravodajství bude opět o něco rychlejší a přehlednější," očekává Majstr. Služba přímých textových přenosů (liveblogů neboli on-line reportáží) s názvem ČTK Live výrazně zjednodušila obchodní model, a tedy i rozhodování o jejím využití. V příštích týdnech ČTK plánuje do ČTK Live zařadit například dvoudenní referendum v Británii o setrvání v Evropské unii nebo brněnský soud nad Kevinem Dahlgrenem obžalovaným ze čtyřnásobné vraždy v Brně-Ivanovicích. Ve fotoservisu agentura výrazně zrychluje vysílání fotografií pro weby z vybraných událostí pokrytých vlastními fotoreportéry. Nová služba dostala název Webfoto. ČTK představila také novou infografiku zaměřenou zejména na potřeby zpravodajských webů a mobilních aplikací. Infografika v novém formátu je rychlejší, jednodušší a snáze přizpůsobitelná potřebám konkrétního vydavatele. "ČTK se považuje za servisní organizaci médií. Proto je pro nás důležité nabízet jim služby, které dokonale zapadnou do jejich způsobu práce a budou jim pomáhat řešit aktuální potřeby," řekla šéfeditorka Radka Marková. Kontakt: Jan Weisser Tiskový mluvčí ČTK tel.: 602 632 170, e-mail: mluvci@ctk.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.